Pinkpop: Nina Nesbitt maakt het niet te moeilijk

Zoete puberale popsongs van Schotse schone

door Stan Steeghs, foto's Jelmer de Haas ,

In 2011 werd ze op zestienjarige leeftijd ontdekt door Ed Sheeran en het gerucht gaat dat de twee er een relatie op na gehouden hebben. Nina wil zich er niet over uitlaten. Is zij de mysterieuze liefde van Ed? Later vandaag speelt Ed Sheeran op het hoofdpodium en dat is misschien wel de reden dat Nina vandaag in Landgraaf mag aantreden. Afgelopen jaar verscheen debuutalbum Peroxide, dat vrijwel onbesproken bleef in Nederland.

HET CONCERT:

Nina Nesbitt, Pinkpop Stage 4, zondag 8 juni 2014


DE ACT:

Zangeres Nina Nesbitt is een opvallende verschijning met haar slanke lichaam, blonde haar en hitsig kort broekje met daaronder hoge laarzen. Naast haar uiterlijk gaat de aandacht uit naar haar Schotse accent dat wat weg heeft van Amy Macdonald. Het geheel klinkt als Taylor Swift. Stond Nesbitt in maart eerder dit jaar in Bitterzoet nog alleen op het podium, vandaag heeft ze een begeleidende band bij. De pianist en drummer doen hun ding en de gitarist geeft hier en daar een korte solo weg. Samen brengen ze zoete, catchy popliedjes over het leven als tiener.

HET NUMMER:

Niet Selfies maar afsluiter Stay Out leidt tot herkenbaarheid bij het publiek. In de UK werd dit nummer een hitje. "He’s got a Rolling Stones tee, but he only knows one song, they think they’re from the Sixties, they were born in 1991." De rest van de teksten zijn van hetzelfde laken een pak. 


HET MOMENT:

De blondine heeft veel aandacht voor haar fans. Tijdens de toegift duikt ze het publiek in en dit leidt tot enige hysterie.


HET PUBLIEK:

Ze lijkt al een behoorlijke fanbase te hebben. Voor aanvang van het optreden staan er al behoorlijk wat mensen te wachten, al lijkt het dat ook een groot gedeelte verkoeling opzoekt in de tent. De tent is voor het eerst deze Pinkpop redelijk vol. 

HET OORDEEL:

De nummers van Nesbitt zijn zoet. Heel erg zoet. Haar performance maakt dat deels goed. Daardoor is het niet alleen leuk voor de meisjes, maar is er ook voor de mannen wat te genieten. De singer-songwriter heeft een prettige zuivere stem en de muziek is makkelijk te behappen. Ze maakt het niet te moeilijk en zetten een prima zondagmiddagconcert neer zonder uitschieters.  

DE FOTO: