Pinkpop: Bescheidenheid siert Intergalactic Lovers

Belgen veroveren Stage 4

Stan Steeghs ,

Op het vierde podium speelt een Belgische band. En dat is te merken ook. Onder de bezoekers zijn er een aantal gehuld in rode shirts of gewapend met zwart-geel-rode vlag. De Belgen zijn trots op ‘hun’ Intergalactic Lovers. Slaat de vonk ook over naar het Nederlandse publiek?

HET CONCERT:

Intergalactic Lovers, Pinkpop Stage 4, zondag 8 juni 2014

DE ACT:

Na eerste album Greetings & Salutations en een tour was het een tijdje stil rond de Vlamingse formatie. Afgelopen februari verscheen opvolger Little Heavy Burdens, een stap voorwaarts. De indiepop met donker randje en onderliggende emotie wordt doorgezet op de tweede langspeler en komt ook vanmiddag goed uit de verf. De band is op elkaar ingespeeld en straalt veel vertrouwen uit. De bandleden zijn - met uitzondering van de frontvrouw - introvert en mede daardoor wordt het een intens optreden. Zangeres Lara Chedraoui kan door een ongeluk geen gitaar meer spelen. Om dit op te vangen is er een extra gitarist toegevoegd. Lara heeft daarom meer ruimte, en die vult ze voortreffelijk. Ze straalt en danst op het podium. Een genot om naar te kijken en luisteren.  

HET NUMMER:

Het is moeilijk kiezen, maar ‘Obstinate heart’ springt erbovenuit. Op plaat een pareltje en live nog beter.

HET MOMENT:

Frontvrouw Lara heeft een verzoekje voor het voorlaatste nummer Delay. “Of jullie net zo spastisch willen bewegen als ik." Het publiek geeft massaal gehoor aan haar oproep. De vlaggen en sjaals van de Rode Duivels gaan de lucht, er wordt gedanst en luidkeels meegezongen. Belgische euforie in Nederlands Limburg.

HET PUBLIEK:

Er wordt aandacht geluisterd en hier en daar staat een bezoeker weg te dromen. Er heerst een fijn sfeertje in de tent. Na ieder nummer wordt er dan ook enthousiast geapplaudisseerd. 

HET OORDEEL:

Intergalactic Lovers is intens en weet te overtuigen op Stage 4. Knap, want de tent bleek tot nu toe lastig te bespelen. Met ijzersterke, ingetogen muzikanten en een geweldige zangeres weet de band ook de Nederlanders enthousiast te maken. Tot nu toe met afstand de beste show op het vierde podium.  

DE FOTO: