Pinkpop: Gecko is alleen leuk met een paar biertjes

Europees festivaldebuut in nagenoeg lege tent

Stan Steeghs ,

De grote onbekende vandaag op het vierde podium is Gecko uit Londen. De band bestaat sinds 2006, maar vandaag maken ze pas hun festivaldebuut op Europese bodem. Binnenkort moet de nieuwe EP uitgebracht worden door middel van crowdfunding.

HET CONCERT:

Gecko, Pinkpop Stage 4, zaterdag 7 juni 2014

DE ACT:

Tropische pop met reggae en rap. Zo valt de zeskoppige band het beste te omschrijven. Frontman Will speelt simpele akkoorden en dit bepaalt voor een grootste gedeelte het geluid van de band. Zijn stem doet denken aan Just Jack en bij vlagen is de muziek van de band te vergelijken met Crystal Fighters en Will And The People.

If you want the Internet, go to the library, if you want a book, then go to the bookshop” klinkt het tijdens tweede nummer. Vierde nummer ‘Guanabana Juice’ gaat over het favoriete drankje van de band. Nee, de songs zijn niet bepaald diepgaand.

HET NUMMER:

Het openingsnummer Gotta Wait is het enige sterke liedje. Een poppy en uptempo nummer dat zomaar een zomerhitje op 3FM had kunnen zijn. 

HET MOMENT:

Eigenlijk wordt het geen moment echt leuk bij Gecko. 

HET PUBLIEK:

Bij aankomst staat er slechts een handjevol mensen, waaronder vijf meisjes met een spandoek. Er zijn dus wonderbaarlijk genoeg echte Nederlandse fans. Na de eerste klanken stromen er enkele tientallen mensen bij, maar de tent is en blijft nagenoeg leeg gedurende het optreden. De sfeer wordt gemaakt door een aantal dronken mannen die zichtbaar genieten. Het lijkt er op dat je behoorlijk wat gedronken moet hebben om een concert van Gecko leuk te vinden. 

HET OORDEEL:

Volgens de bio op de Pinkpop-website zou het een feestje worden. Het werd een eentonig optreden met standaard reggaenummers. De mashup van Walk On The Wild Side had al helemaal niet gehoeven en het optreden begint halverwege helemaal te vervelen. Een optreden waar weinig over nagepraat zal worden. Die ontbrekende acht procent voor de funding van de aankomende EP zullen ze vandaag niet bij elkaar gesprokkeld hebben. 

DE FOTO: