Pinkpop: Stadionfolkrock van Brother & Bones

Originaliteit en variatie ver te zoeken

door Stan Steeghs, foto's Bart Notermans ,

Was het gisteren Gecko, vandaag is Brother & Bones de grote onbekende. Degenen die de band wel kennen, zullen 3FM-luisteraars zijn, want daar kwam eind vorig jaar single To Be Alive af en toe voorbij. De band kreeg een zetje in de rug van goede vriend Ben Howard. Daar mocht de band tijdens zijn tour het voorprogramma verzorgen. Sinds de oprichting zijn er twee EP’s opgenomen.

HET CONCERT:

Brother & Bones, Pinkpop Stage 4, zondag 8 juni 2014

DE ACT:

De vijfkoppige band uit Londen maakt folk- en rootsrock die geschikt is voor de radio. De band levert een bombastisch, vol geluid met een hoofdrol voor zanger Rich Thomas en de twee percussionisten. Thomas heeft een warme, zuivere stem, maar het mist aan variatie. De band is verre van origineel en invloeden van Kings Of Leon en Mumford & Sons zijn constant te terug te horen. 

HET NUMMER:

To Be Alive, eerder al eens SuperCrazyTurboTopHit op 3FM, zorgt voor enige opwinding. 

HET MOMENT:

Wanneer de band het ingetogen Gold and Silver inzet, is het publiek muisstil. 

HET PUBLIEK:

Enkele hoofdjes van het publiek gaan op en neer, maar verder kan de band rekenen op weinig reactie. 

HET OORDEEL:

Brother & Bones is een geoliede machine, maar weet op geen enkel moment te raken. Het is een vlakke show en de bandleden stralen niet uit dat ze zin hebben om het publiek in te pakken. In oktober verschijnt hun debuutalbum en komt de band weer naar Nederland volgens de frontman. “This is our first time at Pinkpop.” Ja, en waarschijnlijk ook jullie laatste.

DE FOTO: