ITGWO 14: Afrikaans avontuur met Radio Noet Noet ITGWO 14: Afrikaans avontuur met Radio Noet Noet

Dampende Afrikaanse beats en een MC die live kleding naait

, Tim van der Steen

ITGWO 14: Afrikaans avontuur met Radio Noet Noet

Dampende Afrikaanse beats en een MC die live kleding naait

Tim van der Steen ,

Op Lowlands zetten zij de Lima al op zijn kop: Radio Noet Noet. De vier Hagenezen nemen ons mee op safari, dwars door Afrikaanse disco, funk, house en new wave. Donderdagavond staan zij op Into The Great Wide Open. “Er is zo veel Afrikaanse muziek te ontdekken, daarom besloten wij er wat mee te gaan doen."

In een set van drie uur nemen de heren je mee op sleeptouw. Afrobeat, conga's, bongo's, chansons en house komen voorbij. Het is funky en bijzonder dansbaar. Folkert Verdoorn en Daan Kruijt ontmoetten elkaar anderhalf jaar geleden in hun liefde voor Afrikaanse muziek.  Folkert: “Er is zo veel te ontdekken, daarom besloten wij er wat mee te gaan doen. Door een gehoorbeschadiging kan ik niet altijd draaien en Daan kan het helemaal niet. Daarom kiezen wij nu de platen uit en staat Jazz Astrop aan de knoppen. We draaiden voor het eerst in de PIP in Den Haag waar ik programmeur was.” De PIP is ook de club van Steven van Lummel. Hem kennen we onder meer als presentator van het Pitch festival en de X-Ray op Lowlands.

Folkert: “Steven vond het direct dope wat we deden dus hij wilde meedoen. De eerste keer dat het echt aansloeg was op een klein festival in Den Haag. We stonden buiten bij een zwembad op de eerste echt mooie dag na de winter. Onze Afrikaanse beats in combinatie met het mooie weer. Steven sprak er overheen, poëtisch en alleen in het Frans. Op rustige momenten jutte hij het publiek op, iedereen was in extase!”

De aankleding maakt het feest van Radio Noet Noet compleet. “We hadden al Afrikaanse kleding gekocht in een klein winkeltje in Den Haag, van de meest blanke dude die je maar kan verzinnen. Op een keer nam Steven een naaimachine mee naar een show. Sindsdien is hij naast MC ook live Afrikaanse doeken en kleding aan het naaien voor het publiek.”

Radio Noet Noet speelt op donderdag op het bospodium van 20:00 tot 23:00 uur.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12