#ESNS14: The Limiñanas heeft de coolfactor

Franse labelgenootjes Jacco Gardner

Atze de Vrieze ,

Het blijft gek, over de Vismarkt rijden en geen rij zien staan bij Huize Maas, normaal het vlaggenschip van Eurosonic. Gelukkig is er wel een schattige spiegeltent voor in de plaats gekomen. Een pop-up podium deluxe, waar mensen in de rij staan voor The Limiñanas, een psychedelische verrassing uit Frankrijk.

HET CONCERT
The Limiñanas, Eurosonic, Moulin Rouge Magic Mirror, 17-01-2014

DE ACT
The Limiñanas begon als slaapkamerduo, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volledig vijftal, dat al twee platen uitbracht bij het sympathieke label Trouble In Mind, dat we kennen van Jacco Gardner.

HET NUMMER
Met 'My Black Sabbath' heeft The Limiñanas een prima nieuwe single, die goed de kracht laat horen van deze band: een heerlijke fuzzy sound, ergens tussen Velvet Underground en Serge Gainsbourg. Een beetje wat Stereolab ook al eens deed, maar dan net wat rauwer en stoerder. Het beste nummer stond overigens op hun debuut. Het heet Longanisse, is net wat lomer en haalde helaas vandaag de setlist niet.

HET MOMENT
Op het minuscule podium van de spiegeltent staan de vijf muzikanten dicht op elkaar, allen in het zwart gekleed. Het oorspronkelijke duo Lio en Marie Limiñana staat voorop, hij met gitaar, zij met een coole, slinkse glimlach die af en toe even doorbreekt. Het zijn kleine momentjes die de coolfactor nog een boost geven.

HET PUBLIEK
De toeloop naar de spiegeltent voor deze niche act is opmerkelijk, dat het gaandeweg weer wat leger loopt, is gezien de status van de band niet zo gek. Dit is geen hype act, wel een interessante.

HET OORDEEL
Coolfactor 100. Sound 100. Songs 50. Wie een beetje kan rekenen, concludeert dat we hier een onderhoudende set hebben gezien, maar dat er nog een flink gat te dichten is.

DE TWEET