#ESNS14: Jebroer gaat het maken #ESNS14: Jebroer gaat het maken

Rapper aan vooravond van een mooi jaar

, Bas van Duren

#ESNS14: Jebroer gaat het maken

Rapper aan vooravond van een mooi jaar

Bas van Duren ,

Wat er in het water zit dat de Nouveau Riche-clan drinkt, is niet duidelijk, maar zeker is dat ze goed bezig zijn. Met Boaz van de Beats als grote roerganger en producer gaat het goed met bijna iedere telg van de familie en Jebroer is degene die het momenteel moet doen. Zijn album ‘Gouden Tranen’ komt over een kleine drie weken uit en het moet raar lopen wil 2014 niet een topjaar worden voor de rapper uit Leiden.

HET CONCERT
Jebroer, Noorderslag, Binnenzaal, zaterdag 18 januari 2014

DE ACT
Van partyboy naar een wat serieuzere rapper. Jebroer heeft de afgelopen twee jaar een stormachtige ontwikkeling meegemaakt met een trits hits achter zijn naam. Op het podium moet en zal het gewoon een feestje zijn met nummers die louter bedoeld zijn om de speakers en de vloer op te blazen. Dubstep, electro, trap; alles komt voorbij en als dan ook nog eens Mr. Polska het podium op komt, is het feest al helemaal compleet.

HET NUMMER
‘Dit wordt het nieuwe festivalanthem,’ roept Jebroer over een track die op zijn nieuwe album staat. Dat zou zomaar eens waarheid worden. De door Boaz van de Beats geproduceerde track begint rustig met een hinkelende synthesizer, maar barst op een gegeven moment los als een waterstofbom. Het heeft die typische Nouveau Riche-sound die het momenteel verdomd goed doet en het moet heel raar lopen als we deze track niet vaker gaan horen.

HET MOMENT
Tijdens een van de nummers vraagt Jebroer om wat sterke mannen vooraan. Dat gebeurt snel genoeg en met een dikke lach op zijn smoel springt Jebroer de menigte in. Hij geniet zichtbaar en het publiek geniet met hem mee.

OOK OPMERKELIJK
Wie the hell is toch die kerel die constant vooraan staat? De beste man draagt een snor die we sinds 1988 niet meer hebben gezien en hij moet toch op z’n minst veertig jaar oud zijn. Hij blijft constant tegen het podium aangedrukt, gebaart vrolijk mee en krijgt ‘dikke respect’ van Jebroer. Dat respect beantwoordt de einzelganger met een al dan niet gemeende middelvinger. Wat. Een. Zonderling figuur.

HET PUBLIEK
Naast de rare snuiter is het niet verbazingwekkend dat het vooraan staat met meisjes die de twintig nog niet hebben bereikt. Om de een of andere reden heeft dit soort muziek (denk ook Yellow Claw, Partysquad etc.) het meeste effect op deze groep.

HET OORDEEL
Jebroer heeft alles in zich om een hele grote te worden. Hij staat op het podium zijn mannetje en heeft in Boaz een eindbaas van een producer achter zich. De afgelopen twee jaar heeft de rapper al bewezen hitgevoelig te zijn en er is weinig reden om te denken dat dat de komende paar jaar veel anders zal zijn. State Awards kanshebber? Waarom ook niet.

DE FOTO

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12