Wat is het favoriete poppodium van Mister and Mississippi?

3voor12 zoekt 'het beste poppodium' van Nederland

Ingmar Griffioen ,

3voor12 houdt een verkiezing voor het allerbeste poppodium van Nederland en we zijn ook wel benieuwd in welke muzikale stulpjes onze lievelingsartiesten zich ’t meest op hun plek voelen? Welk podium herbergt de beste backstage-kok en het beste geluid. Roosmarijn belde met Mister and Mississippi, die net terug zijn van een tour door Duitsland en Zwitserland en de afgelopen jaren natuurlijk in eigen land zo’n beetje alle zalen hebben aangedaan.

De band is net teruggekeerd van een buitenlandse tournee en deed vijftien shows in zestien dagen in Duitstalig territorium, vertelt gitarist Danny van Tiggele. En daarmee is het avontuur voorlopig nog niet afgelopen: "Over tien dagen vliegen we voor het eerst met de band naar Londen voor een showcasefestival en dan vliegen we door naar Amerika voor het nog veel grotere SXSW festival." Wanneer de buitenlandse trip geslaagd is? Als ze een goede boeker tegenkomen, Mister and Mississippi wil sowieso veel spelen.

Terug naar Nederland en de grote podiumverkiezing van 3voor12: Wat zijn eigenlijk de favoriete podia van de jonge Utrechtse band?

3. Paard van Troje, Den Haag

"Daar zijn we toch voor het eerst voor een groot publiek gezet als support voor Blaudzun twee jaar terug. We zijn daar goed ontvangen en hadden goed geluid ook (kijk die show hier terug). Ook de laatste tournee deden we daar weer een van de betere shows."

2. Tivoli Oudegracht, Utrecht
"Daar sloten we het jaar af. We stonden in een jaar tijd eerst in Tivoli de Helling en aan het einde vervolgens in de Oudegracht. Natuurlijk is het speciaal omdat de zaal gaat verdwijnen. Het is echt een supermooie plek om te spelen, en ook als bezoeker."

1. Paradiso, Amsterdam
"De mooiste zaal van Nederland? Het is de sfeer die ik ook niet helemaal kan beschrijven, maar het maakt niet uit wat er speelt; het ademt daar gewoon muziek, en ook live-muziek. Het staat bij ons met stip op 1."

Stemmen voor het Beste poppodium van NL doe je dus hier.

In het voorjaar komt Mister and Mississippi terug naar Nederland voor een tour langs onder meer Rotown, Burgerweeshuis, P60 en Hedon. Eerst vertoeft de band van 7 tot 16 maart in de Verenigde Staten voor SXSW in Austin, Texas.