Het favoriete poppodium van Torre Florim

3voor12 zoekt het beste podium van Nederland

Atze de Vrieze ,

Vanaf 17 februari kun je op 3voor12 stemmen op je favoriete poppodium van Nederland. In welke zaal kom je graag, waar ben je muzikaal gevormd of drink je graag een biertje? We vragen het vandaag vast aan iemand die als geen ander bekend is in het hele podiumcircuit van Nederland: Torre Florim van De Staat.

Met zijn band heeft Torre Florim alleen al tijdens zijn meest recente tour pakweg dertig zalen van binnen gezien. Tel daar alle kleine zaaltjes bij op waar de band begon, plus de theaters die hij aandeed met Roos Rebergen, en we kunnen hem gerust een kenner noemen. "Een goed podium? De logische dingen: de sfeer, leuke mensen die er werken, enthousiasme in plaats van het gevoel krijgen dat je de zoveelste bent. Maar ook iets simpels als een bank backstage is belangrijk, in plaats van alleen houten stoeltjes. Zeker als je een lange tour doet kunnen die kleine dingen het verschil maken."

Nummer 3: Cafe Schiller in Aalten
"Niet echt een poppodium, wel een fijne zaal. We doen daar vaak een try-out voor we aan een tour beginnnen. Het is een cafe dat stug vasthoudt aan een muziekprogrammering. Een toffe tent, waar je wordt behandeld als een koning. En daar ben ik natuurlijk heel gevoelig voor."

Nummer 2: Vera in Groningen
Een mooie zaal, waar de muren vol hangen met oude posters, kaarten van bands, etcetera. De verhalen van programmeur Peter Weening erbij maken het af. Het feit dat je er kunt blijven slapen als band maakt het een heel gevaarlijke zaal om te spelen.

Nummer 1: Doornroosje in Nijmegen

Natuurlijk, Nijmegen, maar ik denk dat veel bands van buiten de stad het met me eens zijn. Het is een oude keet, met een goede directeur en een goede programmeur. De verhuizing is geen ramp, want de voordelen van Doornroosje zijn ook de nadelen: het is een oud pand, maar het valt ook uit elkaar. Het zit buiten het centrum en daardoor een eilandje in de stad, maar ook onhandig, je gaat er niet zomaar even naartoe. Met dat nieuwe pand gaat het helemaal goed komen."