Het favoriete poppodium van Eefje de Visser

Zangeres pleit in 3voor12 Radio voor Doornroosje, Rotown en Tivoli Oudegracht

Timo Pisart ,

De stembussen zijn geopend voor het beste poppodium van Nederland! Bij welke zaal ben je kind aan huis? Waar ben je muzikaal opgevoed? Waar zit je iedere zaterdag aan de bar of hang je aan de lippen van de muzikale pracht? We vragen het vandaag aan Eefje de Visser, die al menig rondje door het land heeft getoerd.

Nummer 3: Tivoli Oudegracht in Utrecht
"Ik heb er twee keer gespeeld en het was beide keren heel bijzonder. We trekken in Utrecht heel veel en toegewijd publiek. Mensen doen écht mee, het is de grootste zaal die we ooit uitverkochten. Dat geeft een bijzonder sfeertje. Bovendien is het een oude, niet per se, handige zaal."

Nummer 2: Rotown in Rotterdam
"Rotown is een kleine club én de enige in Rotterdam, maar mensen die daarheen gaan, zijn superexcited. Het is een wat rauwere stad met een minder oud centrum, op de een of andere manier merk je dat toch. Bovendien: het is de kleinste backstage in Nederland, met op de muren de bandnamen verbasterd met ham of kaas. Hilarisch!"

Nummer 1: Doornroosje in Nijmegen

"Wat een fijne, oude zaal met eigen karakter, open-minded publiek en een gigantische backstage met heel veel ruimte. Voorprogramma en hoofdprogramma zitten daar samen aan gigantische tafels, en er wordt heerlijk gekookt. Kennelijk zat er in die backstage vroeger een coffeeshop, dat zal er ook mee te maken hebben."