#BKS14: Muzikaal sterk Moss krijgt geen contact met het publiek #BKS14: Muzikaal sterk Moss krijgt geen contact met het publiek

‘’She’s Got a (Best Kept) Secret’’

, Jenny Janssens

#BKS14: Muzikaal sterk Moss krijgt geen contact met het publiek

‘’She’s Got a (Best Kept) Secret’’

Jenny Janssens ,

Het vierkoppige Moss staat garant voor dromerige indierock met sterke teksten. De Amsterdamse heren zijn een graag geziene gast op festivals, en we zien ze ook op deze editie van Best Kept Secret terug.

HET CONCERT:

Moss, Best Kept Secret, Stage One, zaterdag 21 juni 2014

DE ACT:

Het uit Amsterdam afkomstige Moss staat al een hele tijd aan de top van de Nederlandse indierock. Begin dit jaar leverden de mannen hun vierde album af genaamd We Both Know The Rest Is Noise, een plaat met stuk voor stuk sterke en geraffineerde nummers om lekker bij weg te dromen. 

HET NUMMER:

Een nummer dat ook de Moss-leek bekend in de oren zal klinken is ‘I Apologise (Dear Simon)’. Bij het inzetten van het aanstekelijke riffje verschijnt er een glimlach op het gezicht van menig luisteraar. Bij die glimlach blijft het echter ook. Dit nummer zou eigenlijk dé sfeermaker moeten zijn, enkele luisteraars proberen ook voorzichtig mee te zingen, maar het publiek blijft grotendeels ingetogen. Het meezinggehalte neemt naarmate het nummer vordert wel toe, maar de luidkeelse ‘oh-oh-o’s’ blijven uit. 

HET MOMENT:

De zon breekt door, en daarmee ook het enthousiasme van de band én voor even dat van het publiek. De band lijkt met wat meer energie te gaan spelen, ze durven net iets meer te geven. Moss wordt losse, uitbundiger, ritmischer. Het Best Kept Secret-strand oogt door het zonnetje gelijk een stuk minder somber en dat zet aan tot dansen. Helaas zijn de zonnestraaltjes maar van korte duur, het wolkendek wint weer terrein en de energie zakt tegelijkertijd weer weg uit de band en het publiek.

OOK OPMERKELIJK:

She's Got A Secret is het prijsnummer van het laatste album We All Know The Rest Of Noise. Overal om ons heen horen we de voor de hand liggende woordspeling She's Got A Best Kept Secret.

HET PUBLIEK:

Het publiek is tam en blijft dat gedurende het optreden ook. Daarbij doet Moss ook niet heel erg zijn best om contact te maken met het publiek. Ondanks dat de muziek van Moss met de uptempo beats en de vrolijke riffjes best dansbaar is, komt er maar weinig beweging in het publiek. Ook wordt er maar weinig meegezongen, waar dat best zou hebben gekund. 

HET OORDEEL:

Er valt niks af te dingen de muzikaliteit van deze heren. Marien Dorleijn zingt loepzuiver, instrumentaal is het heel sterk en de samenzang is fijn om naar te luisteren. Kwalitatief is het optreden van Moss steengoed, de heren spellen een sterke set met veel nummers van het laatste album. Maar de connectie met het publiek komt niet tot stand en daarmee is het al met al geen overtuigend concert. 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12