#BKS14: Wat is er veranderd? #BKS14: Wat is er veranderd?

Het terrein in vogelvlucht met een nieuw vijfde podium

, Bas van Duren

#BKS14: Wat is er veranderd?

Het terrein in vogelvlucht met een nieuw vijfde podium

Bas van Duren ,

Het was onvermijdelijk: na het succes van de eerste editie van Best Kept Secret besloot de organisatie dit jaar uit te breiden, ze pakken uit met onder andere een extra podium. De indeling is deels veranderd en het park is gevuld met kleine details. Een overzicht van het terrein van de tweede editie van Best Kept Secret.

STAGE ONE

Het voelt voor sommigen misschien al als een soort thuiskomen: het aangezicht van de nog altijd loeigrote Stage One. Het hoofdpodium is een blikvanger met hetzelfde soort tent en formaat als vorig jaar. De locatie is ook onveranderd: pal naast het water met een flink zandveld ervoor. Omdat de regen op de vrijdag uit lijkt te blijven vooralsnog geen moddertaferelen, maar lichte stofwolken die niet hinderlijk zijn te noemen. Achter het veld voorbij de antenne staat een kas. Een vreemd gezicht zo midden tussen de concertbezoekers. Daarover later meer.

STAGE TWO

Zo goed als onveranderd: de Stage Two. Het grootste, overdekte podium van Best Kept Secret is ook imposant te noemen en lijkt zelfs in hoogte te hebben gewonnen en aan de rechterkant staat een verhoging waar mensen op kunnen staan. Aan het begin van de dag nog rustig, later op de vrijdag ongetwijfeld het zwaartepunt als Pixies op het hoofdpodium hebben gespeeld en Caribou aansluitend in deze tent begint.

STAGE THREE

Don't change a winning team, dus ook de Three is ongewijzigd. Wat ook hetzelfde is gebleven, is de stalen constructie die de markante tent overeind houdt. Vorig jaar klom een jongeman tijdens Cashmere Cat nog via de constructie naar de nok van de tent en viel, zonder kleerscheuren, in het publiek. Dat kan in principe dit jaar opnieuw, maar wij willen niemand op het idee brengen...

STAGE FOUR

Een van de grote wijzigingen komt op de conto van de Stage Four. De Four staat dit jaar vlakbij de entree. Nog voor men onder de grote letters doorloopt, is er een pad naar rechts waar in een hoekje het circus zich voltrekt. De zeecontainers zijn wat breder opgesteld en minder hoog, waardoor het een wat ruimere feel heeft. Net als vorig jaar is dj St. Paul de ringmeester van dat vierde podium dat een mooi gevarieerd programma biedt met een keur aan gasten. Best Kept Secret-organisator Niels Aalbers vertelt dat de zeecontainers vorig jaar nog een greep was die twee dagen voor aanvang werd bedacht. Een schot in de roos, want het leverde levendige taferelen op, zoals bijvoorbeeld bij het Tilburgse Cairo Liberation Front. Het mag dan wat meer afgelegen zijn van de rest, voor de party-factor is dit de place to be.

STAGE FIVE

Verscholen in het bos, tussen de Two en Three zit het gloednieuwe Stage Five, waar vorig jaar nog de Four stond. Volgt u het nog? Ja? Mooi, want deze tent is toch wel een absolute meerwaarde. De opstelling van het podium springt direct in het oog: hij is gepositioneerd als een driehoek met een punt in het publiek. Je kunt dus rondom het podium lopen en de act vanuit een veelheid aan hoeken zien. Het heeft iets intiems in de toch nog vrij ruime tent.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12