#BKS14: Pional brengt elegante deephouse in een halflege tent #BKS14: Pional brengt elegante deephouse in een halflege tent

Stage 2 is nog een maatje te groot voor de Spanjaard

, Tekst Tim Schakel, Foto's Jostijn Ligtvoet

#BKS14: Pional brengt elegante deephouse in een halflege tent

Stage 2 is nog een maatje te groot voor de Spanjaard

Tekst Tim Schakel, Foto's Jostijn Ligtvoet ,

Pional liet een zeer behoorlijke indruk achter op Eurosonic afgelopen januari. Sindsdien wordt zijn naam steeds meer in de wandelgangen genoemd als veelbelovende dj. Vandaag mag hij het waarmaken op een grote spot: stage 2. Het is niet vol, want Franz Ferdinand is nog niet afgelopen. Gaandeweg neemt het aantal mensen toe, maar echt druk wordt het niet. Het publiek kiest in grotere getale voor Larry Gus.

HET CONCERT:

Pional, Best Kept Secret, Stage 2, zaterdag 21 juni 2014

DE ACT:

Spaanse deephouse met soul invloeden. In 2010 bracht hij zijn eerste EP A Moot Point uit bij het Hivern Discs-label. Maar de meeste mensen zullen hem vooral kennen van zijn samenwerking met landgenoot John Talabot. Hij schreef mee aan de tracks So Will Be Now en Destiny van het sterke album ƒIN. Pional tourde ook nog met Talabot door Europa en Noord-Amerika en stond onder andere in het voorprogramma van The XX.

HET NUMMER:

Pional eindigt het optreden met Destiny. Deze track begint met een aanstekelijke zangsample, die tevens dé hook van de song is. Het is een opperbest slotnummer van een zeer sterke set. Het doet verlangen naar meer.

HET MOMENT:

Na ongeveer twintig minuten kondigt Pional een nieuwe track aan die hij nog niet eerder heeft gespeeld. De naam noemt hij niet. Wellicht heet het Out Of My Mind, want deze zin wordt regelmatig herhaald. Het nummer begint rustig, maar op een gegeven moment komt er een stevige beat in. Dit is een belangrijk moment in de set, want er komt meer pit in het optreden. 

HET PUBLIEK:

Het is dus niet druk, maar de mensen kijken gelukkig en dansen er op los. Er wordt teleurgesteld gereageerd wanneer Pional zijn laatste nummer aankondigt. Ze willen nog wel even doorgaan. Maar dat mag niet, dus ze belonen hem maar met een luid applaus.

HET OORDEEL:

Pional speelt met klasse en doet alles zelf: hij zingt, drukt samples in en voegt live drums toe. Dat doet hij allemaal met zeer veel verfijning. Zijn stijl is smaakvol en integer. Hij heeft geen groteske gebaren nodig om te overtuigen. Opvallend: Hij draait zijn platen niet aan elkaar om de flow er in te houden, elke track heeft een begin en einde, en daarmee neemt hij risico. Maar hij komt er mee weg. Best knap. Blijf deze Spanjaard vooral volgen. 

DE FOTO:


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12