3voor12 checklist (week 8): o.a. Temples, Together PANGEA, Moodymann en Cheatahs 3voor12 checklist (week 8): o.a. Temples, Together PANGEA, Moodymann en Cheatahs

Elke week de beste nieuwe muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 checklist (week 8): o.a. Temples, Together PANGEA, Moodymann en Cheatahs

Elke week de beste nieuwe muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 De Checklist, de wekelijkse chart met de beste muziek die je deze week moet gehoord moet hebben. Moodymann, de afgelopen dagen Album van de Week, is niet uit de lijst weg te slaan. Dit geldt ook voor Blaudzun, die tot dusver elke editie overleeft. Garagerockband Together PANGEA bevind zich nog steeds in de hogere regionen maar buigt voor Temples. Onder de nieuwkomers bevinden zich onder andere Cheatahs, Sun Kil Moon en Moss.

>

1 (5). Temples - Sun Structures (album)
Temples debuteerde vorige week in de Checklist en stoomt nu door naar de toppositie. De band serveerde haar psychedelica onder andere al op London Calling, Eurosonic en Best Kept Secret en staat op Motel Mozaique. Single Shelter Song is bijkans de perfecte psychedelicatrack. Sun Structures staat op de Luisterpaal.

2 (1). Together Pangea - Offer (single)
Stomende Burger style garagerock met een hardrockrandje. Enorme energie, maar wel met een slappe piemel. Snel naar Nederland komen a.u.b!

3 (-). Cheatahs - Cheatahs (album)
De Londenaren van Cheatahs leveren op hun titelloze debuut een prikkelende bak shoegazerige noise. In juni speelt de band op Best Kept Secret. Cheatahs vind je op de Luisterpaal.

4 (2). Moodymann - Moodymann (album)
Moodymann’s laatste is niet uit de checklist weg te slaan. De broeierige, intelligente en geëngageerde mix van house, soul en techno was afgelopen week Album van de Week. De plaat vind je nog steeds op de Luisterpaal.

5 (-). Sohn - Artifice (single)
Met The Wheel scoorde de in Wenen woonachtige S O H N al een bescheiden internethit. Zijn bedwelmende electropop in de geest van James Blake (maar poppier en met meer peper) vertaalt zich binnenkort naar een debuutalbum. De stuwende single Artifice is in ieder geval veelbelovend.

6 (-). Sun Kil Moon - Benji (album)
Mark Kozelek flikt het 'm weer met zijn mooiste plaat tot nu toe. Zijn liedjes luisteren weg als kleine, diep ontroerende en vaak licht-komische verhaaltjes, waarin onder andere Led Zeppelin, Nels Cline (Wilco) en Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) voorbij wandelen.

7 (-). St. Vincent - Prince Johnny (single)
Wederom een betoverende single van de Amerikaanse muli-instrumentalist en daarnaast een spannende voorbode van haar aanstaande album.

8 (-). Dj Sandeman – Zeroes Jaarmixen (albumcompilatie)
De Zeroesweek was een goed gelegenheid om de Sandeman Jaarmixen uit de jaren Nul  eens af te stoffen. Check de mixen van 2000 t/m 2009 (met uitzondering van 2002) voor een dynamisch overzicht van een tijdperk. De mixen zijn te vinden in een overzichtelijk album op de Luisterpaal.

9 (-). Metronomy – Love Letters (single)
Op Valentijnsdag mag een liedje voor de tortelduifjes niet ontbreken. Hoewel, Love Letters is überaanstekelijk en tovert ook pardoes een glimlach op het gezicht van de eenzame vrijgezel.

10 (4). Blaudzun - Hollow People (live in 3voor12 Radio)
Nu de Olympische Spelen in volle gang zijn kan werkelijk niemand meer om Blaudzun heen. Zijn Promises Of No Man’s Land vormt de muzikale omlijsting van de Olympische compilatievideo’s van de NOS. Het nieuwe album zit in de pijlijn. Vorige week hield de bebaarde singer-songwriter Hollow People ten doop in 3voor12 Radio.

11 (-). Moss
- She's Got A Secret (single)
Hoewel het vertrek van bassist Jasper Verhulst hard aankwam binnen de gelederen van Moss, vond de band vervanging in de 21-jarige Koen van de Wardt. Hij baste de nieuwe plaat, We Both Know The Rest Is Noise, vol. She’s Got A Secret is de eerste single van Moss’ vierde album, dat volgende week het levenslicht ziet.

12 (-). De Jeugd Van Tegenwoordig - De Toneelacademie (video)
Ja, natuurlijk kennen we De Toneelacademie al een tijdje van het vierde studioalbum van de Jeugd. Maar vandaag werd de vierde video van dat ‘ouderwets nare’ album naar buiten gebracht. Met een briljantje bijrol van Maxim Hartman als dictatoriale regisseur. Inclusief die levenles: Houdt het klein, houdt het dicht bij jezelf!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12