3voor12 Checklist (week 22): o.a. Vic Mensa, David Douglas en Röyksopp & Robyn 3voor12 Checklist (week 22): o.a. Vic Mensa, David Douglas en Röyksopp & Robyn

De beste nieuwe muziek in een handzame YouTube- en Spotify-playlist

, Ralph-Hermen Huiskamp

3voor12 Checklist (week 22): o.a. Vic Mensa, David Douglas en Röyksopp & Robyn

De beste nieuwe muziek in een handzame YouTube- en Spotify-playlist

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Is het al weekend? Ja, het is weekend. Het is dus weer tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Veel nieuwkomers, waaronder de nummers 1 en 2. In een YouTube playlist, maar ook gewoon weer in een Spotify-lijst. We maken je vrijdagmiddagborrel dus niet alleen leuker, maar ook nog eens makkelijker.

 1 (-). Vic Mensa - Down On My Luck (track)
Vic Mensa dook begin dit jaar al op in enkele lijstjes van artiesten die je in de gaten zou moeten houden, en met Down On My Luck toont hij aan dat dat niet voor niets was. Hij staat bekend als rapper, maar veel met hiphop heeft de track niet te maken. Hij zit hier meer in de hoek van Disclosure: hitgevoelige UK-house, perfect om je weekend een kickstart mee te geven. 

2 (-). David Douglas – Moon Observations (album)
Het is een goed jaar voor de Nederlandse producers. Precies tussen sterke releases van Awanto 3 en Martyn heeft een nieuwkomer zijn debuutalbum uitgebracht. Utrechter David Douglas laat op Moon Observations zien dat hij nogal wat in huis heeft. Trippy hiphopbeats, zomerse chillwave zoals van de Sincerely Yours-kliek, om vervolgens met White Heat Blood een track af te leveren die ook zo uit de koker van Modeselektor had kunnen komen, en waarop Blaudzun laat zien dat hij ook een Thom Yorke kan pullen. Album van de Week bij 3voor12! Luister hem nu op de Luisterpaal.

3 (-). Röyksopp & Robyn – Do It Again (mini-album)
Niet helemaal een nieuwkomer natuurlijk, aangezien de titeltrack al even in de Checklist te vinden is, maar nu het hele bijbehorende mini-album uit is, komt die meteen binnen op 3. Vijf nummers, openend en eindigend met spannende, trage disco en daar tussenin een beukende electro-track die menig festivaltent gaat slopen deze zomer, natuurlijk de euforische hit Do It Again, en een ballad op zijn Robyn’s. Natuurlijk ook op de Luisterpaal.

4 (-). Martyn & Four Tet – Glassbeadgames (track)
Eigenlijk staat Glassbeadgames al een poos in de Checklist, maar door het strikte anti-YouTube beleid (dat veel dance helaas nekt) haalde hij de lijst toch telkens niet. Doodzonde, want Glassbeadgames gaat misschien wel dé track worden die je deze zomer op alle festivals gaat horen. Een uitzondering dan maar: Niet op Youtube, dus niet in de playlist, wel in de Checklist. Lees het interview met Martyn hier.

5 (1). Chromeo – White Women (album)
Vorige week nog de 1 en het Album van de Week, maar nog steeds goed genoeg om mee te gaan de playlist. Cheesy, catchy, fout, briljant. Chromeo is alles wat je op je vrijdagmiddag wil.

6 (-). Herzog – Boys (album)
Bijna alle tracks op Boys zijn na één keer mee te zingen en blijven op een of andere manier meteen hangen. Perfect voor als je op je fiets door de stad aan het sprinten bent, met je vrienden aan het hangen bent en de pakjes peuken er noodtempo doorheen jaagt, of gewoon thuis op 11 om wakker mee te worden. Muziek voor jongetjes van elke leeftijd. En ach, eigenlijk ook gewoon voor meisjes.

7 (-). White Lung – Face Down (track)
De 90’s –revival gaat gewoon nog even door. De drie meiden en ene jongen van White Lung maken gruizige rock, ergens tussen grunge, punk en hardcore in. Soms een tikje onverschillig, meestal boos.

8 (-). The Amazing Snakeheads - Amphetamine Ballads (album)
De inleiding van het interview met de Schotten zegt genoeg: “Je hoeft geen noot van hun muziek gehoord te hebben om je een accurate voorstelling te vormen van de Schotse band The Amazing Snakeheads. Nee, het zijn geen keurige gecoiffeerde artpoppers à la Franz Ferdinand, eerder van die types die met een verkeerde dronk ineens een hele tafel in een bar in Glasgow omver kunnen werpen, om maar eens een Trainspotting-scene op het netvlies te toveren.” Groovend en vooral heel vies.

9 (-). Die Antwoord- Pitbull Terrier (single)
Over een paar weken komt Die Antwoord met een nieuw album. Op single Pitbull Terrier gaan ze gewoon verder waar ze gebleven waren. Shockerende video, rave-beat, kinderlijke stemmtjes, alles. Perfect voor Die Antwoord-fans, nog steeds afstotelijk voor Die Antwoord-haters.

10 (-). The Black Keys – Turn Blue (abum)
Twee weken terug op 1, vorige week verdwenen, maar nu weer terug. Drie jaar na het grote succes van El Camino komt The Black Keys met de opvolger: Turn Blue. Hierop klinkt de band meer divers dan vroeger, maar ook gelikter dan op die vorige plaat. En voordat je als fan van het eerste uur in paniek raakt; het pakt goed uit. Ondanks de dubbele gitaarsolo’s, knipogen naar country en krautrock: The Black Keys klinkt nog steeds als The Black Keys.

11 (11). Dark Sky – IYP (track)
In augustus brengt Londens productieduo Dark Sky zijn debuutplaat uit op Monkeytown Records, het label van Modeselektor. Hoewel IYP niet op dat album verschijnt, en zelfs op een ander label, zou het niet verkeerd zijn als dat album in de lijn van deze track ligt. Meer van dit soort klappers zijn altijd welkom.

12 (-). Fink Live @ 3voor12 Radio
Je moet nog ruim een maand wachten op het nieuwe Fink album, maar gisteren kwam de Britse tokkelaar al een voorproefje geven bij Roosmarijn in de studio. Leuke feitjes: Het album werd grotendeels opgenomen in Amsterdam Noord, met Ruben Hein aan de toetsen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12