3voor12 checklist (week 9): o.a. Temples, Beck, Moss en St. Vincent 3voor12 checklist (week 9): o.a. Temples, Beck, Moss en St. Vincent

Elke week de beste nieuwe muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 checklist (week 9): o.a. Temples, Beck, Moss en St. Vincent

Elke week de beste nieuwe muziek

Redactie 3voor12 ,

Bijna weekend en dus tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week moet gehoord moet hebben. De Britse psychgroep Temples staat voor de tweede achtereenvolgende week op de eerste plaats genesteld, de platen van Beck, St. Vincent en Angel Olsen vallen in goede aarde en komen nieuw binnen. Moss stijgt met het fraaie Album van de Week door naar de derde positie. Verder waren de Brit Awards een grote blikvanger. We wensen je veel luisterplezier en een goed weekend!

1 (1) Temples - Sun Structures (album)
Temples' derde week in de Checklist en de band consolideert de toppositie. De Britse groep stond al op London Calling, Eurosonic, Best Kept Secret en straks op Motel Mozaique. Single Shelter Song is bijkans de perfecte psychedelicatrack en opvolger Mesmerize is minstens zo goed. Sun Structures blijft nog wat langer op de Luisterpaal, nu het is benoemd tot 3voor12 Album van de Week.

2 (-) Beck - Morning Phase (album)
Amerikaans indie-icoon Beck liet alweer zijn twaalfde plaat los en Morning Phase is een sequel van het meer dan geslaagde album Sea Change. Eigengereid, meeslepend, mooi; Beck.

3 (11) Moss - We Both Know The Rest Is Noise (album)
Moss tekende deze week voor het 3voor12 Album van de Week en zo konden we al de hele week genieten van vierde langspeler We Both Know The Rest Is Noise. Gisteravond goot de band drie nieuwe nummers in passend fraaie 3voor12 Radio-uitvoering (zo een die veel belooft voor komend live-seizoen met o.a. Motel Mozaique en Best Kept Secret. Album op de Luisterpaal.

4 (-) St Vincent - St. Vincent (album)

Songwriter Annie Clark keert na haar samenwerking met David Byrne terug met haar vierde St. Vincent album. Daarop integreert ze ook pop en funk, maar houdt het bovenal spannend en eigenzinnig. Langspeler op de Luisterpaal.

5 (-) Brit Awards: Disclosure, Lorde & AlunaGeorge - Royals/White Noise
De Britten moesten een tegenzet doen tegen de gelikte Amerikaanse awardshows en de Brit Awards brachten een enorme sterrenparade op je scherm. Met onder meer winst voor Arctic Monkeys, Bastille en Rudimental en vele optredens van the likes of Beyoncé, Bruno Mars, Ellie Goulding en Katy Perry. Grappig hoogtepunt was deze samenwerking van Lorde + Disclosure + AlunaGeorge. De rest bekijk je hier.

6 (-) Chet Faker - Talk Is Cheap (single)
Chet Faker is Australiër Nicholas Murphy, die eerder opzien baarde met een cover van No Diggity, twee liedjes in de Australische Song Van Het Jaar 2013 en een track met Flume. Faker maakt elektroniche met in R&B gedrenkte vocalen en speelt dit jaar op SXSW. Zijn album volgt in april en 2 mei staat hij in Bitterzoet.

7 (-) Angel Olsen - Burn Your Fire For No Witness (album)
Ontdekt door Americana-grootheid Bonnie Prince Billy. Op eigen benen nam Angel Olsen haar tweede album op in een klein stadje in North Carolina, omringd door bomen en bergen. En dat leidde tot een dwarse, rauwe, ritmisch opzwepende maar ook gevoelige plaat. Single Hi-Five snijdt zo door de ziel. Nu op de Luisterpaal.

8 (12) De Jeugd Van Tegenwoordig - De Toneelacademie (clip)
Ja, natuurlijk kennen we De Toneelacademie al een tijdje van het vierde studioalbum van de Jeugd. Maar vorige week werd de vierde video van dat ‘ouderwets nare’ album naar buiten gebracht en daarmee is De Toneelacademie nu ook goed verbeeld. Met briljantje bijrol van Maxim Hartman als dictatoriale regisseur. Inclusief die levenles: Houd het klein, houd het dicht bij jezelf!

9 (-) Tinariwen - Emmaar (album)

Malinese Toeareg blues, maar dan opgenomen in de Amerikaanse Joshua Tree studio's, met behulp van o.a. Red Hot Chili Peppers-gitarist Josh Klinghoffer, Matt Sweeney (Chavez) en poëet Saul Williams. Heerlijk rustgevend en tegelijk bezwerend album, te vinden op de Luisterpaal.

10 (-) Quilt - Arctic Shark (video)

Betoverende opener van het Quilt-album. De Amerikaanse psych-folkies hebben sowieso een wat vreemd en intrigerend album gemaakt dat schakelt tussen schone folk en psychedelica. Staan straks op Motel Mozaique. Album op de Luisterpaal.

11 (-) Neneh Cherry - Blank Project (live)
18 jaar moesten we wachten op een nieuwe solo-plaat van Neneh Cherry, maar dan heb je ook wat. Een feature van Robyn bijvoorbeeld, maar vooral de productie van Kieran Hebden (aka Four Tet) die Blank Project best wel next level tilt. Mooie soulvolle live-uitvoering, de meer elektronische kant hoor je op het album op de Luisterpaal.

12 (2) Together Pangea - Offer (single)
Stomende Burger style garagerock met een hardrockrandje. Enorme energie, maar wel met een slappe piemel en een dikke knipoog. Straks te zien op Best Kept Secret!

De Checklist is na een zwaar uit de hand gelopen vergadering met de natte vinger samengesteld door de 3voor12-redactie. Met input van Wilbert Mutsaers, Tim Schakel, Willem van Zeeland, Ingmar Griffioen, Sander Hoogendoorn, Timo Pisart, Sjoerd Huismans, David Kleijwegt, Rene Passet, Erik Zwennes, Reinier Bruijne, Menno Visser, Roosmarijn Reijmer, Gijsbert Kamer en Atze de Vrieze.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12