3voor12 Checklist (week 10): o.a. Cloud Nothings, Jungle en Real Estate 3voor12 Checklist (week 10): o.a. Cloud Nothings, Jungle en Real Estate

Elke week de beste nieuwe muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 10): o.a. Cloud Nothings, Jungle en Real Estate

Elke week de beste nieuwe muziek

Redactie 3voor12 ,

Bijna weekend en dus tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week moet gehoord moet hebben. Het overstuurde punkliedje Pshychic Trauma van Cloud Nothings voert ditmaal de lijst aan. Andere nieuwkomers zijn Jungle, Chet Faker en Schoolboy Q. We wensen je veel luisterplezier en een goed weekend!

1 (-) Cloud Nothings - Psychic Trauma (single)
Cloud Nothings baarde eind 2012 al in menig jaarlijstje opzien met de punkparel Attack On Memory. Opvolger Here and Nowhere Else komt volgende maand uit. Na I’m No Part Of Me smaakt de volgende kruimel die Cloud Nothings uitdeelt wel erg lekker. Psychic Trauma is heerlijk overstuurd, maar ook de akoestische versie is fantastisch.

2 (-) Jungle - Busy Earnin' (single)
Het Engelse Jungle sluiert zich in mysterie maar treedt gelukkig steeds vaker op. Die dansbare neosoul zou deze Britten weleens heel ver kunnen brengen. Busy Earnin’ behoort tot een van de spaarzame nummers waarmee Jungle naar buiten kwam. Maandagavond live in 3voor12 Radio!

3 (-) Real Estate - Atlas (album)
De derde van Real Estate zet de kabbelende lijn van voorganger Days succesvol voort. Atlas is een ambachtelijke gitaarplaat vol mijmeringen over het toen, nu en straks. De nieuwe single Crime werd uitgebracht als gitaartab-instructievideo. Atlas vind je op de Luisterpaal.

4 (2) Beck - Morning Phase (album)

Amerikaans indie-icoon Beck liet alweer zijn twaalfde plaat los en Morning Phase is een sequel van het meer dan geslaagde album Sea Change. Eigengereid, meeslepend, mooi; Beck.

5 (3) Moss - We Both Know The Rest Is Noise (album)
Moss tekende deze week voor het 3voor12 Album van de Week en zo konden we al de hele week genieten van vierde langspeler We Both Know The Rest Is Noise. Vorige week goot de band drie nieuwe nummers in passend fraaie 3voor12 Radio-uitvoering (zo een die veel belooft voor komend live-seizoen met o.a. Motel Mozaique en Best Kept Secret). Album nog tot maandag op de Luisterpaal.

6 (-) Blaudzun - The Promises Of No Man's Land (album)
Het lange reikhalzen wordt na het weekend beloond. Dan verschijnt The Promises Of No Man’s Land op de Luisterpaal. 7 maart ligt Blaudzuns nieuwste bij de platenboer. Volgende week Album van de Week!

7 (6) Chet Faker - Talk Is Cheap (single)
Chet Faker is Australiër Nicholas Murphy, die eerder opzien baarde met een cover van No Diggity, twee liedjes in de Australische Song Van Het Jaar 2013 en een track met Flume. Faker maakt elektronische muziek met in R&B gedrenkte vocalen en speelt dit jaar op SXSW. Zijn album volgt in april en 2 mei staat hij in Bitterzoet.

8 (-) Schoolboy Q - Oxymoron (album)
Schoolboy Q is het opwindendste Amerikaanse hiphoptalent van het moment. Dankzij samenwerkingen met A$AP Rocky en Kendrick Lamar bouwde hij al een indrukwekkende muzikale vriendenkring op. Oxymoron staat vol met harde beats en grootheidswaan. Op 1 mei speelt de rapper in de Melkweg.

9 (4) St Vincent - St Vincent (album)

Songwriter Annie Clark keert na haar samenwerking met David Byrne terug met haar vierde St. Vincent album. Daarop integreert ze ook pop en funk, maar houdt het bovenal spannend en eigenzinnig.

10 (-) The Ex - Live in 3voor12 Radio (sessie)

Neerlands meest opwindendste band tourt met een minifestival door het land en neemt een vervreemdend scala aan gasten mee, variërend van Sonic Youth’s Thurston Moore tot freejazz-mastodonten Han Bennink en Peter Brötzmann. Maandagavond speelde de band in 3voor12 Radio.

11 (-) Coldplay - Midnight (single)

Ook Chris Martin heeft autotune ontdekt. De trage electrotrack Midnight doet in niks denken aan de pompeuze stadionanthems waar we Coldplay van kennen. De plotsklaps verschenen single maakte dan ook veel los. En wat klinkt Martin als Justin Vernon (Bon Iver)!

12 (-) Pharrell - G I R L (album)
Daar is ie dan, de tweede soloplaat van Pharrell. Voor G I R L werkte de comebackkid van 2013 samen met onder andere Daft Punk, Alicia Keys en Justin Timberlake.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12