Bokoesam krijgt taakstraf voor 'grappende' Wilders dreigtweet Bokoesam krijgt taakstraf voor 'grappende' Wilders dreigtweet

"Hoe erg word ik genaait door de overheid"

, Atze de Vrieze

Bokoesam krijgt taakstraf voor 'grappende' Wilders dreigtweet

"Hoe erg word ik genaait door de overheid"

Atze de Vrieze ,

Bokoesam is veroordeeld tot veertig uur taakstraf voor het bedreigen van Geert Wilders. De rapper beloofde twee jaar geleden op Twitter de PVV-leider dood te maken met zijn moslimvrienden. Een grapje op een lollige avond, zegt hij nu. "Ik heb zelfs in een tweet voorafgaand aan deze aangekondigd dat het een grap was. Maar ze hebben deze tweet er alsnog uitgepikt. Ik ben niet eens moslim, nee. Ik geloof alleen in mezelf."

Zo'n twee jaar geleden plaatste Bokoesam een reeks pittige tweets, waaronder een doodsbedreiging aan Geert Wilders. Een halfjaar later stond volgens de rapper een compleet politieteam voor zijn deur. "Een busje met vijf of zes agenten", zegt hij. "Ik moest direct mee naar het bureau en moest mijn telefoon inleveren. Ik had geen idee waar het over ging, maar ze begonnen steeds specifiekere vragen te stellen. Of ik wel eens iemand bedreigd had. Ik kon me niets herinneren. Een bekend iemand. Op een gegeven moment dacht ik: het zal toch niet? Wel dus."

Noem het jeugdig enthousiasme dat Bokoesam dacht zich in te dekken door te zeggen dat zijn bedreiging een grapje was. Zo werd de tweet - los van die verklaring - geretweet door het account @doodsbedreiging. Dat account is gespecialiseerd in het opzoeken van bedreigende tweets, niet alleen aan Wilders, maar ook aan bijvoorbeeld leraren of familieleden. In veel gevallen gaat het daarbij duidelijk om jonge mensen. Ook Bokoesam was nog geen twintig ten tijde van het incident.

Bokoesam vertelt hoe vervolgens onderzocht werd of hij daadwerkelijk een moslimextremist was. "Ze wilden in mijn telefoon kijken, wat van mij mocht. Ze vonden daar onder andere een gephotoshopte foto van mij met een hakenkruis op mijn shirt. Best opvallend toch, een moslimextremist met een hakenkruis. Ik nam het allemaal niet zo serieus. Ze zeiden toen ook tegen me dat ik er waarschijnlijk wel met een waarschuwing vanaf zou komen. Op de zitting ben ik niet geweest, ik kon niet en wilde het eigenlijk verzetten. Maar nu viel er dus een brief op de mat dat ik me moet melden voor mijn taakstraf."

Bokoesam twittert vandaag: "Ik heb jou ooit voor de grap bedreigd omdat ik aan het klotsen was met een vriend @geertwilderspvv. Ik gaf nog aan na die tweet dat het een grap was en nu moet ik 40 uur taakstraf doen voor bedreiging. Thanks man @geertwilderspvv, echt thanks. Hoe erg word ik genaait (sic) door de overheid. Dus als ik nu tweet "ik maak Kenny dood morgen" en daarna tweet ik dat het een grapje is kan ik ook een taakstraf krijgen?" De jonge rapper geldt als een van de talenten in de Nederlandse hiphop, dankzij tracks als Super Saiyan Based, A No Kan Yere en de possecut Young Belegen. Tijdens de laatste editie van Appelsap was hij een van de verrassingen op het 101Barz podium. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12