Nieuw op 3voor12 Radio: Vampire Weekend, Alt-J en The 1975

Jagwar Ma met Man I Need 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Drie nieuwe tracks op 3voor12 Radio deze week: de Newyorkse indieband Vampire Weekend, de Britse indieband Alt-J en de Britse popband The 1975. De Australische psychedelica van Jagwar Ma met Man I Need is gepromoveerd tot 3voor12 Single van de Week. Verder deze week opnames van London Calling en de hele week kaarten voor het HMH-concert van de Amerikaanse hophopper Frank Ocean. Ook kaarten voor het Belgische Dour Festival en de premiere van het speciale Utrechtse indieproject Knalland.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Jagwar Ma - Man I Need
Beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is om te beginnen de bandnaam: een van de leden heet Jono Ma, dat verklaart al een hoop. Maar ook de muziek van Jagwar Ma is bijzonder: psychedelische pop met veel samenzang en een vette beat eronder. De Australische band is nu op sleeptouw genomen door The XX om hun voorprogramma te verzorgen. Dit is een van hun eerste singles, een debuutalbum komt later dit jaar.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Vampire Weekend - Unbelievers (V2)
Modern Vampires Of The City, het derde album van deze New Yorkers, is goed ontvangen. Daarvan ken je misschien al Diane Young, de eerste single, die 3voor12 Single van de week werd. Op hun nieuwe album probeert de band een  andere sound uit dan hun veel gecopieerde afrobeat meets indie, maar dit nummer is weer classic Vampire Weekend. Ze staan in juli op het De Wereld Draait Door festival.

The 1975 - Chocolate (Universal)
In 1975 waren de leden van deze popband uit Engeland nog niet eens geboren. Hun intrigerende bandnaam komt uit een aantekening uit een tweedehands boek, waar een afscheidsbrief uit dwarrelde. Hun muziek is een stuk optimistischer. Dit nummer Chocolate bereikte in Engeland de Top 20. In september komt hun debuutalbum uit en voor die tijd staat de band nog op het festival De Beschaving.

Alt-J - Dissolve Me (PIAS)
De zegetocht van het Britse Alt-J begon anderhalf jaar terug in de kleine bovenzaal van Paradiso voor enkele tientallen bezoekers. Hun hoekige indiesound is inmiddels omarmd door een breed publiek en als kroon op hun werk spelen ze deze zomer op Pinkpop en het Best Kept Secret Festival voor ettelijke duizenden. Dit Dissolve Me is na Matilda, Something Good, Tesselate en Breezeblocks alweer de vijfde Nederlandse single van hun met de prestigieuze Mercury Music Prize onderscheiden debuutalbum An Awesome Wave.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Jacco Gardner - Chameleon (Excelsior, 5e week)
Adam & The Relevants - Live Forever (Eigen Beheer, 4e week)
Pien Feith - I Can Hustle I Can (V2, 3e week)
Jake Bugg - Seen It All (Universal, 3e week)
Knife Party - EDM Death Machine (Warner, 3e week)
Chris Malinchak - So Good To Me (Spinnin', 3e week)
Valerie June - Wanna Be On Your Mind (PIAS, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Parquet Courts  - Light Up Gold (PIAS)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.