Mr. Polska neemt vakantieclip op met klein pikkie

Rapper gaat vlammen aan de costa's

Atze de Vrieze ,

Mr. Polska gaat de komende maanden vlammen in de Zuid-Europese vakantie-oorden. De Poolse rapper wordt het gezicht van GoGo-tours een bedrijf dat sinds jaar en dag zijn brood verdient met tripjes naar lustoorden voor hitsige jongeren. "Het is als Nederland on steroids", zegt Mr. Polska, die zich de afgelopen maanden wat rustiger heeft gehouden om nu zijn moment te pakken. "De Nederlandse kids daar zijn totaal losgeslagen. Ik heb het in mijn eigen jeugd niet meegemaakt - ik had geen geld - maar ik vind het master om die mensen een goeie avond te bezorgen."

Eind vorig jaar scoorde Mr. Polska nog met de single Hausa Wausa en sleepte hij (met het Nouveau Riche collectief) een aantal State Awards binnen. Het was de afsluiting van een zeer succesvol jaar, waarin hij de onbetwiste baas werd van de elektronische party hiphop. Sleutel is natuurlijk mede het productietalent van Boaz van de Beatz, die ook Vlammen in elkaar draaide. Het is wederom een mengelmoes van stijlen, van house tot electro tot hiphop, met een stukje gabber aan het einde. "Boaz en ik hebben de drop in een hiphopbeat geïntroduceerd, omdat het goed werkt in de club. Nu doet iedereen het, dus we twijfelden of dat nu ook moest. We hebben hem bewaard voor het outro. Het zou me niet verbazen als gabber komend jaar net zo groot wordt als trap. Boaz experimenteert er veel mee, alle slimme mensen in Nederland - Yellow Claw, The Partysquad - fokken ermee."

Ruben en Jerry van The Partysquad figureren ook in de videoclip van Vlammen, waar ze als een oud stel in een caravan met Polska zitten te kaarten. "Ik moest hun erin doen", zegt Polska. "Toen ik nog een nobody was luisterde ik al in mijn slaapkamer naar hun muziek. Jerry heeft ook veel gedaan aan dit project, advies gegeven. Zij weten gewoon ongelofelijk goed wanneer een song gewoon klopt. Loopt het lekker? Wordt het niet saai? Als je zelf al tien keer de beat hebt aangepast, kun je niet meer zo goed luisteren. We werken heel lang aan zo'n track. We werken met veel precisie. Om te beginnen gaan we uit van wat het eerst in me opkomt, maar vervolgens gaan we daar heel langzaam mee bouwen aan iets nieuws en fris. Mensen denken altijd dat we een stel mongolen zijn die maar wat doen. We zijn ook wel een stel mongolen, maar we weten wel degelijk wat we doen."

Die clip is trouwens helemaal niet opgenomen in een warm vakantie-oord. Daar was simpelweg geen tijd meer voor. "Ik wilde eigenlijk naar Bulgarije, ergens in de bossen opnemen. We hebben de video uiteindelijk maar gewoon in Scheveningen geschoten." Polska en zijn maten worden omringd door mooie vrouwen, en de kleine Pool gaat zelfs volledig uit de kleren. Grote vraag: waren er veel pixels nodig om zijn geslacht te blurren, of was dat een klein klusje? "Ze zijn er wel even mee bezig geweest, hij dreigde er steeds onderuit te komen", lacht Polska. "Nee, eerlijk man, het was in Scheveningen, het was hartstikke koud."