Twitter lanceert gloednieuwe muziekapp: Twitter Music

#Wearehunted #Nowplaying @Appstore

Paul Bijkerk ,

Twitter brengt eind deze maand de muziekapplicatie Twitter Music op de markt. Dat meldt het Amerikaanse techblog CNET. Met de nieuwe app kan de gebuiker muziektips krijgen, muziek delen en aanbevelen. De makers van de digitale hitlijst We Are Hunted ontwikkelden een applicatie voor het populaire sociale platform.

Volgens CNET komt er wellicht ook een Nowplaying-knop waarmee getweet wordt welk nummer de gebruiker op dat moment luistert. Voor de muziektips leidt de app de gebruiker naar Soundcloud. De eigen digitale muziekbibliotheek wordt met de app gelinkt aan iTunes.

Meest recente digitale hitlijst
Twitter had al een eigen account @Twitter Music, dat het laatste muzieknieuws aan inmiddels 2,3 miljoen volgers brengt. De nieuwe app kan op basis van de artiesten die de gebruiker volgt op Twitter nieuwe muziek aanbevelen. De app zal eerst verkrijgbaar zijn via het besturingsprogramma iOS van Apple. Of er een Android versie verschijnt is nog niet bekend. Twitter Music wordt eind deze maand verwacht in de Appstore.

De Australische app-ontwikkelaar Hunted Media richtte We Are Hunted op in 2009. De site trekt maandelijks 1 miljoen unieke bezoekers en staat inmiddels bekend als de meest recente digitale hitlijst. Die lijst wordt samengesteld op basis van downloads via bittorent, muziekblogs en sociale media. De makers van 'de digitale Top 100' We Are Hunted zijn gespecialiseerd in het maken van applicaties voor muziekdiensten. Zij maakten onder meer applicaties voor Spotify, zoals Pocket Hipster: een app die de nieuwste muziek tipte. Het digitale muziekplatform werd vorig jaar al overgenomen door Twitter.

Concurrentie met streamingdiensten
Volgens CNET luidt de vraag nu of Twitter de concurrentie wil aangaan met muziekstreamingdiensten als Pandora (67 miljoen gebruikers) en Spotify (24 miljoen gebruikers). Twitter heeft volgens recente cijfers in 2013 zo’n 500 miljoen geregistreerde gebruikers. De top 10 van Twitaholic, de website die de gebruikers met de meeste volgers op Twitter bijhoudt, wordt aangevoerd door Justin Bieber, Rihanna, Katy Perry en nog vier muzikanten.

Twee weken geleken maakte CNET ook al bekend dat Google een deal met Warner Music sloot voor eventuele samenwerking met Youtube en Google Play. De uitgegroeide zoekmachine wil komende zomer ook de muziek streaming markt op. Google voert ook al gesprekken met Universal en Sony Music.