DWDD maakt details over eigen festival bekend

O.a. Triggerfinger, Ben Howard en Parquet Courts naar Westerpark

Atze de Vrieze ,

De Wereld Draait Door organiseert zondag 7 juli onder de naam De Wereld Draait Buiten een eigen festival in het Westerpark in Amsterdam. Het eendaagse festival volgt een dag na dance-festival Pitch en maakt gebruik van dezelfde faciliteiten. Onder andere Triggerfinger, Ben Howard en Tim Knol zullen optreden. Hanna Vink, muziekredacteur van het VARA-programma, zegt: "In de zomer is er geen DWDD op tv, dus gaan we naar buiten om een feestje te organiseren."

Het idee voor een eigen festival ligt al een paar jaar op de plank. Het ontstond toen het populaire programma verhuisde van de Plantage naar de Westergasfabriek, vertelt Vink. "Op dat moment had je daar nog die grote concertserie Live At Westerpark. Wij dachten: we houden van muziek, we zitten in het park, het zou toch geweldig zijn als we ze mee naar buiten nemen en een biertje drinken."

Dat klinkt bescheiden voor het idee dat nu leeft. Het festival zal gebruik maken van dezelfde ruimtes als Pitch: Gashouder, Westerunie, Westerliefde, Transformatorhuis en de grote nieuwe tent. Bij elkaar is ruimte voor maar liefst 10.000 mensen op het terrein. Mojo is ingeschakeld als partner. De eerste namen voor het festival zijn bekend: huisband The Kik, Triggerfinger, Ben Howard, Lianne La Havas, Trixie Whitley, Parquet Courts, Fresku, Jungle By Night, Tangarine, Douwe Bob, Palio Superspeed Donkey en Tim Knol & Friends zijn de muzieknamen.

Vaste DWDD kopstukken als Freek Vonk ("hij neemt zijn slangen mee"), Prem Radhakishun, Jan Mulder, Pieter Derks, Hans Aarsman en Nico Dijkshoorn zullen ook aanwezig zijn. "Daarnaast komt er een speciaal DWDD Recordings podium, waar artiesten akoestische sets doen met een aantal eigen liedjes en de cover die ze in het programma gedaan hebben", aldus Vink. Kaarten kosten 45 euro en zijn direct aan te schaffen op de website van het festival.