Nikoo ft. Dazzled Kid: "Wij hoeven niet op de radio"

Clip opmaat naar Nikoo EP en album

Ingmar Griffioen ,

Tjeerd Bomhof doet mee op de nieuwe single van Nikoo. The Coast van Nikoo ft. Dazzled Kid vormt de opmaat naar FunSports, de derde EP van de Eindhovense noise-formatie. "Mensen dachten dat het met Tjeerd wat radiovriendelijker zou worden", vertelt Joep van Son. "Maar de insteek van Nikoo is dat het sowieso niet op de radio hoeft en zo concessieloos mogelijk is." Bekijk de clip bij The Coast nu op 3voor12.

Eindhovenaar Van Son werkt geregeld aan meerdere projecten tegelijk en liefst telkens met andere mensen. Zo kwam hij ook bij Bomhof terecht. "Ik ben een enorme fan van samenwerken en wil met zoveel mogelijk mensen leuke dingen doen. De basis is altijd dat je elkaars muziek goed vindt. We hebben een keer lopen mailen of skypen, besloten wat samen te doen en zijn zo bij Nikoo terecht gekomen. Het leek me interessant om zo'n stem in een bak herrie te horen."

The Coast is niet exemplarisch voor de rest van de EP. "Dit is het meest complexe nummer. De rest is meer rechttoe rechtaan punk." Van Son is nog altijd blij met de intense eerste Nikoo EP, die Pitchfork oppikte. "De tweede had een beetje een romantisch shoegaze-sausje, wat prima is maar niet voor Nikoo. Ik ben blij dat deze weer wat meer bruut is. No Age en Melvins, dat is wat ik graag luister en die liefde sijpelt er wel in door." Of Dazzled Kid meedoet op de rest van de EP is onzeker, feit is wel dat Van Son alleen nog de vocalen moet opnemen en dat in de studio van Bomhof doet. De Amerikaanse producer en songwriter Ed Ackerson en Nouveau Velo-gitarist Niek Leenders zijn ook te horen op de EP.

De EP moet over twee maanden af zijn, waarna Nikoo veel wil optreden en dan de eerste langspeler in 2014 wil voltooien. Van Son wil ditmaal meer spelen met Nikoo. "We hebben er veel plezier in en ik denk dat het nog wel wat energieker kan." Single en EP komen uit bij Subroutine Records. Ondertussen denkt Van Son alweer aan zijn andere band The Sugarettes, waarmee hij bij Ackerson in Minneapolis de plaat hoopt op te nemen. "Maar eerst is het tijd voor de Nikoo EP en het album."

Bekijk hieronder de clip van The Coast, gemaakt door Marco Fettolini (die ook The Sugarettes' Destroyers Of Worlds 'verclipte')