Munchi kickstart eigen label met EP + party in WORM

Selegna Records brengt releases NL en Japans talent

Ingmar Griffioen ,

Munchi is een eigen label begonnen om 'het vele talent dat hij tegenkomt een kans te geven'. De eerste release op Selegna Records is een labelsampler die zaterdag in WORM wordt gepresenteerd en meteen de opmaat vormt naar EP's van Nederlandse talenten als Hoodie, Danilo en Munchi zelf. De Rotterdams-Dominicaanse producer vindt dat labels vaak te moeilijk doen: "Ik hoor die verhalen en ben het zat met al die bullshit. Misschien kan ik wat betekenen."

Hoewel Munchi als Moombahton frontrunner al sinds 2011 over de hele wereld draait en onder meer producties voor M.I.A. en releases op Diplo's Mad Decent label op zijn naam heeft, moet hij zelf "de meest basic dingen nog regelen". Daartoe rekent hij ook het starten van een label. "Het is allemaal zo snel gegaan in de muziekwereld. Maar ik vind het belangrijk dat mensen die beginnen met muziek een goede start krijgen. En zo kan ik ook eigen dingen naar buiten brengen op de manier die ik wil."

De Rotterdammer met Dominicaanse en Zwiterse roots helpt graag anderen op weg, zoals hij zelf ook van alle kanten hulp krijgt. "Iedereen weet waar ik voor sta; ik neem geen blad voor de mond en zeg waar het op staat. Misschien dat daarom vooral artiesten me helpen." Zo ging het ook toen Munchi begin 2011 op Hawaii een hersenbloeding kreeg en in het ziekenhuis lag zonder geld en papieren. Amerikaanse collega's als Ayres en Dave Nada zetten benefietacties op en wisten zo de ziekenhuisrekeningen en terugvlucht van Munchi te betalen.

De Selegna avond op zaterdag 13 juli in WORM moet de aftrap van een reeks labelparty's in het Rotterdamse podium zijn. "Daar deed ik mijn eerste gig. Ze hebben me altijd gesupport en het is de enige plek in Nederland waar ik mijn ding kan doen." Munchi doet ook graag wat terug voor zijn stad Rotterdam. "Er is hier op dit moment niet echt iets gaande. Het is altijd in Amsterdam." Hoog tijd om weer "iets risicovols op te zetten", vindt hij. "Er is gewoon niks en dat is jammer. Ook voor mij. Dan kom ik in Rotterdam terug en denk 'wat de fok is hier nu weer gebeurd?'. Dan is de Nieuwe Oogst weer dicht. Daarom wordt dit een vaste avond in WORM waar je je kunt vermaken zonder bullshit, echt voor de muziek."

Zaterdag in WORM draaien de artiesten die ook op de eerste labelsampler staan: Japanner Kami Kapnobatai en Nederlanders Hoodie en Danilo. Munchi opent en sluit de avond af. Volgens hem is Danilo een van de meest onderschatte producers. "De dingen die hij maakt, daar kom je gewoon niet op: Dominicaanse mambo met hardcore en trap, echt fokking hard. Ik ben echt huiverig voor het feest zaterdag." De drie signings komen volgens Munchi binnenkort ook met EP's op Selegna. En hij kijkt verder: "Op het volgende feest verwacht ik Morrison en Harakiri uit Engeland. Zij mixen skullstep met trap en bubblin'. Ik ben benieuwd hoe het gaat. Ondertussen zet ik me in voor al die shit."

Selegna #1 Party met Munchi + Hoodie + Kami Kapnobatai + Danilo in WORM, Rotterdam, zaterdag 13 juli vanaf 23.00 uur.

Luister als voorproefje hieronder naar een Munchi mix met vijftig tracks in één uur die BBC Radio uitzond. Tracklisting hier.