Nieuw op 3voor12 Radio: Chvrches, Laura Mvula, Will And The People en Nick Cave & The Bad Seeds

Chvrches Single van de Week met Lies

Menno Visser ,

Een gevarieerd gezelschap aan nieuwe singles deze week op 3voor12 Radio. Het gaat van de electropop van Chvrches naar de Australische maestro Nick Cave en zijn Bad Seeds. Ook de huppelpop van Will And The People en de gedragen ballad van Laura Mvula zijn nieuw. Hype Chvrches heeft de 3voor12 Single van de Week. Deze week geven wij kaarten weg voor Mumford & Sons, de VPRO Filmnacht op het IFFR en verder nog een hoop andere toffe concerten.

De 3voor12 Single van de Week is deze week:

Chvrches – Lies (Universal)
Het buzzt enorm rondom deze electropopband uit Glasgow. Op het Groningse Eurosonic festival wemelde het dan ook van de platenindustrie-bobo's bij hun optredens, want het gebeurt niet vaak dat een zelf uitgebrachte single (The Mother We Share) zomaar overal in Europa gedraaid wordt. Inmiddels is de band getekend en kun je ze op vele festivals verwachten, ondanks dat ze nog aan het schrijven zijn aan hun debuutalbum.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street (PIAS)
Vijfenvijftig is hij inmiddels, maar hij weet van nog geen ophouden. De Australische zanger, dichter, schrijver en acteur Nick Cave viel al in de jaren tachtig op als zanger van de gothicband The Birthday Party. Het grote publiek kent hem nog het best van zijn duet met Kylie Minogue in Where The Wild Roses Grow. Als Grinderman was Cave de afgelopen jaren bezig met zijn harde kant, op het in half februari uitkomende vijftiende album Push The Sky Away omarmt hij violen.

Will And The People – Holiday (Rough Trade)
Overal waar Will Rendle en zijn mannen komen is het een feestje met deze Britse ska/reggae popband. Na de hits Lion In The Morning Sun en Salamander is het nu alweer tijd voor de eerste single van hun tweede album Friends. Ook weer uitgebacht op hun eigen label Baggy Trouser Music, net als deze vrolijke single een knipoog naar skaband Madness.

Laura Mvula – She (Sony)
Even een moment voor jezelf, even een moment voor Laura Mvula. Deze zangeres uit Birmingham werd door de BBC al uitgeroepen als een van de talenten voor 2013. Dit stille en prachtvolle She is de eerste single van haar debuutalbum Sing To The Moon, dat we in maart kunnen verwachten.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Walk Off The Earth - Red Hands (Sony, 3e week)
Mister & Mississippi - Northern Sky (V2, 3e week)
Palma Violets - Best Of Friends (Konkurrent, 3e week)
Kraantje Pappie - Goud Over Shirt Heen (Noah’s Ark, 2e week)
Bastille - Pompeii (EMI, 2e week)
Ronnie Flex - 150 BPM (Top Notch, 2e week)
Mozes & The Firstborn - I Got Skills (Top Notch, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.