Lucky Fonz III keert in maart terug met solo-plaat All Of Amsterdam

Amsterdamse troubadour gaat weer op de Engelse toer

Ingmar Griffioen ,

Otto Wichers stond de laatste tijd opeens weer solo in allerlei cafeetjes te spelen én in het Engels te zingen. Lucky Fonz III, zoals de meesten hem kennen, keert terug naar het Engels: 15 maart moet zijn nieuwe plaat All Of Amsterdam verschijnen, vertelde hij in 3voor12 Radio. Een ode aan de hoofdstad, maar dan in het Engels en zonder begeleidingsband de Felle Kleuren.

Roosmarijn belt Wichers die net van Los Angeles naar Lousiana gereisd is, maar belooft dat hij over een week weer in Amsterdam is:

"Er komt een nieuw album aan in maart en ik ga in april weer op tour. Het gaat All Of Amsterdam heten en het is een Engelstalige ode aan Amsterdam. Heel akoestisch en compromisloos, heel confronterend: mijn stem en mijn gitaar en de waarheid. Een album over grote thema's als liefde en dood. Ik word er bijna verlegen van om erover te praten, want het is zo'n intiem werk en ik sta op het punt het uit te brengen en dan kan iedereen het horen."

Het album is op reis geschreven, vooral in Spanje en Paramaribo en opent met een referentie aan grote Spaanse flamencohelden als Paco de Lucia en Camaron.

Lucky Fonz III opent zijn clubtour op 10 april uiteraard in de bezongen hoofdstad: in Paradiso. Vervolgens komen onder meer 013, Tilburg (11-04), Merleyn in Nijmegen (12-04) en Tivoli de Helling, Utrecht aan bod, waarna het Groningse Vera (18-04) en op zondag 22 april De Unie in Rotterdam volgen. All of Amsterdam komt op 15 maart uit via Top Notch.