Dekmantel verplaatst openluchtfestival naar natuurgebied Twiske

Tweede editie met o.a. Four Tet, Soul Clap, Mala in Cuba en Metro Area

Judith Laanen ,

Het Amsterdamse dance-platform en label Dekmantel verplaatst het Lente Kabinet festival naar natuurgebied Het Twiske. Vorig jaar vierde het label hun vijfjarig bestaan met het nieuwe festival nog in het Noorderpark, nu gaan ze voor een maatje groter door het festival te verplaatsen naar dezelfde plek als waar ook het Welcome To The Future-festival. Ook met de de line-up stapt de organisatie uit de underground: o.a. Four Tet, Soul Clap, Mala in Cuba en Metro Area komen zaterdag 1 juni naar Het Twiske.

Met de verhuizing naar Het Twiske - in Oostzaan, tussen Amsterdam-Noord en Purmerend - is er ruimte voor groei, al blijft het evenement compact naar eigen zeggen in opzet. Thomas Martojo: “Het Noorderpark is niet officieel bedoeld voor festivals, en het stadsdeel zag ook teveel potentiële problemen om het festival daar op lange termijn te laten plaatsvinden.”

Exit Noorderpark, enter Het Twiske: “We zijn er superblij mee, want het is een supermooie locatie.” Het festival Welcome To The Future wordt er ook gehouden. Voor de duidelijkheid: het Lente Kabinet zit in het noordelijke deel van het gebied, dus niet op dezelfde locatie. “Dat leek ons het mooiste deel.”

Kostte een kaartje een jaar geleden nog 25 pieken, nu betaal je met 34 euro ruim een tientje meer voor het eendaagse festival. “Vorig jaar kostte het meer moeite om met een zo klein mogelijke productie break-even te draaien, daarom hebben we dit jaar groter ingezet. Met een groter festival hebben we een ruimere marge. Vorig jaar verkochten we in tien dagen uit, we hopen dat de voorverkoop deze keer ook zo voorspoedig verloopt.”

Line-up Het Lente Kabinet tot zover:
Four Tet / Mala in Cuba (live) / Soul Clap / Metro Area (live) / Oneman vs Jackmaster / Jacques Greene (live) / Steffi vs Prosumer / Bicep / Floating Points / Boddika / Levon Vincent / Tom Trago (live) / Thomas Martojo / Casper Tielrooij / Malawi

Het cultuurprogramma is dit jaar volledig in handen van het Eddie The Eagle Museum. Zij presenteren een “Best Of”, een overzicht van de geschiedenis van het kunstenaarscollectief.

Dekmantel werd in 2007 als collectief opgericht om andere muziek naar het nachtleven van Amsterdam te brengen. Sindsdien is het hard gegaan: van kleinschalige underground feesten tot vaste avonden in Paradiso, Studio 80 en Trouw. Dekmantel vierde hun jubileum in 2012 met een driedaags feest in het MC Theater. Vorig jaar lanceerden ze in juni hun eerste openluchtfestival, het Lente Kabinet in het Amsterdamse Noorderpark.

De voorverkoop voor Het Lente Kabinet start woensdag 30 januari aanstaande, kaartjes gaan 34 euro kosten.