Nobody Beats The Drum stopt met 333" show om aan nieuw album te werken

"Terug naar de VS om te knallen met nieuwe plaat"

Ingmar Griffioen ,

Na ruim twee jaar touren met de 333 show, een fikse audiovisuele traktatie op negen schermen, is Nobody Beats The Drum er even klaar mee. "We hebben tijd nodig voor iets nieuws", legt producer Sjam Sjamsoedin uit. "We hebben een supertijd gehad, maar je doet jezelf ook iets aan qua vervoer en opbouwen. Het was een beetje een haat-liefde-verhouding met de installatie. Tijd om verder te denken, te kijken wat voor andere leuke dingen we op het podium kunnen doen." Daarvoor wil de groep eerst een nieuw album maken, het eerste nummer is net uit. Donderdag is de laatste kans om de NBTD 333" show te aanschouwen in de OT301, Amsterdam.

"We gaan eerst een nieuwe plaat maken en aan de hand daarvan aan een nieuwe live-set werken", verduidelijkt Sjamsoedin. "Eerst moet de creativiteit weer even de vrije loop krijgen. Tot die tijd doen we alleen dj-sets." Het trio presenteerde de video-installatie in juli 2011 als 'The Amazing 333" Tele Novem Automaton'. Vervolgens was het tijd voor finetunen, waarna een indrukwekkende club- en festivaltour volgde die op ADE officieel gepresenteerd werd en ook Noorderslag, Lowlands en Solar Weekend 2012 en Eurosonic 2013 aandeed. "We hebben tweeënhalf jaar met dit ding gesleept en dat is een hele goede tijd geweest. Maar het is wel tijd geworden om iets af te sluiten en iets nieuws op te bouwen."

De 333" show maakte zelfs de oversteek naar de andere kant van de grote plas. Althans het concept. "We hebben de installatie in de VS na laten bouwen." Niet zonder succes, want NBTD bracht dankzij een deal met AM Only ('s werelds grootste electro/dance agency) vorig jaar zes van de twaalf maanden door met touren in Amerika. Ook grote festivals als SXSW, Miami Winter Music Conference, Ultra Music Festival en Sasquatch gingen voor de bijl. "Dat was tof, nu is het tijd voor de volgende stap", verklaart Sjamsoedin vastberaden. Daarvoor moet er eerst nieuwe muziek zijn, weet hij. "Vorig jaar was heel vet om er even aan te snuffelen. Nu willen we terug om te knallen. We willen het goed opbouwen met een kloppend verhaal; label, tour, plaat en live-show."

Ondertussen is het eerste nieuwe nummer van het volgende album net los. De video van Let It Go hieronder geeft meteen een aardige impressie van de 333" show. Donderdag dus laatste kans in OT301 en daarvoor kun je zo kaarten winnen in de 3voor12 nieuwsbrief.