LiveXS website stopt per direct

Doorstart online platform 'niet realistisch'

Ingmar Griffioen ,

LiveXS trekt per direct de stekker uit de website. LiveXS.nl wordt per 1 september niet langer bijgehouden. Dat meldt het medium op de eigen website. In mei stopte LiveXS magazine al na 18 jaar. Directeur Klaas Leegwater was toen vastberaden om wel met de website door te starten. Nieuwe hoofdredacteur Milo Lambers moest de nieuwe online koers vormgeven. Nu geeft Leegwater toe dat dat gezien 'de moeilijke economische situatie en beperkte tijd' niet realistisch was.

De verklaring van LiveXS:
"LiveXS heeft de ambitie gehad om een online platform te bouwen dat zich kan meten aan de functie die de papieren LiveXS 18 jaar lang heeft ingenomen. Door de beperkte tijd en moeilijke economische situatie is dit niet realistisch gebleken.

Directeur Klaas Leegwater en zijn team bedanken alle medewerkers, vrijwilligers, podia, festivals en lezers die al die jaren hun betrokkenheid met LiveXS hebben getoond."

De viering van de 18e verjaardag van LiveXS in de Melkweg (13 september) met de nu wat ongelukkige slogan 'We ain't dead yet, what about u?' is ook afgelast.