LiveXS door op internet met nieuwe hoofdredacteur LiveXS door op internet met nieuwe hoofdredacteur

Milo Lambers ‘jongste hoofdredacteur in het muziekmedialandschap’

, Atze de Vrieze

LiveXS door op internet met nieuwe hoofdredacteur

Milo Lambers ‘jongste hoofdredacteur in het muziekmedialandschap’

Atze de Vrieze ,

De tranen vloeiden rijkelijk bij een ieder die LiveXS lief heeft. Het popblad kondigde afgelopen maand aan niet meer in gedrukte vorm te blijven bestaan. Maar volgens uitgever Klaas Leegwater kwam het afscheid iets definitiever over dan nodig. LiveXS gaat online namelijk gewoon door, met een nieuwe hoofdredacteur. “Milo Lambers is de jongste hoofdredactie in het muziekmedialandschap”, zegt hij met enige trots. “25 jaar, en hij ziet er nog jonger uit.”

Dat de stekker uit het papieren blad gaat klopt, maar de 3voor12-kop ‘Doek valt voor LiveXS’ heeft Leegwater toch enigszins gestoken. Na een maand uitleggen aan teleurgestelde lezers en (ex)-medewerkers en het ‘verwerken van de alcoholroes’ stelt Leegwater: “LiveXS Popmagazine is dood, lang leve LiveXS.” “We gaan online ons platform uitbreiden. Het is altijd al onze doelstelling geweest muziekliefhebbers tussen 18 en 30 jaar te bereiken, dat kan veel krachtiger en goedkoper op internet. We hebben 18 jaar ervaring, een groot netwerk aan vrijwilligers en een sterk netwerk bij poppodia en festivals.”

Milo Lambers werkte al een tijdje als eindredacteur bij LiveXS. Hij zal bij het vernieuwde platform voorlopige de enige betaalde redacteur zijn. “Mijn focus lag al die tijd al op het internet. Vandaar dat het logisch is dat ik me hiermee bezig ga houden. We zullen min of meer dezelfde dingen blijven doen. Interviews, live recensies, maar dan aangevuld met de mogelijkheden van het internet. YouTube-filmpjes, fotoreportages, etcetera. Ook zullen we op internet meer nieuwsgericht bezig gaan, en dan vooral gericht op het livecircuit.”
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12