Tessa Rose Jackson knalt iTunes VS binnen Tessa Rose Jackson knalt iTunes VS binnen

Een van de 12van3voor12 gebombardeerd tot Single van de Week in de VS

, Timo Pisart

Tessa Rose Jackson knalt iTunes VS binnen

Een van de 12van3voor12 gebombardeerd tot Single van de Week in de VS

Timo Pisart ,

Haar debuutalbum was krap drie dagen uit, en wat kreeg Tessa Rose Jackson opeens binnen? Een mailtje waar de meeste artiesten alleen maar van kunnen dromen: of iTunes US haar single Lost and Found mocht bombarderen tot gratis single van de week. Et voilà: een dag later stond de track al in de etalage van de grootste muziekwebwinkel van de VS. "Hoe ze bij ons kwamen? Geen idee!"

Daar was opeens, vanuit het niets, een mailtje vanuit de andere kant van de oceaan: "We vinden je debuutalbum te gek en zouden graag je single uitlichten in onze etalage zetten." Was getekend: iTunes Store US, de grootste digitale winkel voor muziek. "Natuurlijk zeg je daar meteen ja op", aldus Tessa Rose Jackson, een van onze 12van3voor12. En inderdaad: vanaf dinsdag is Lost and Found gratis te downloaden in de VS als Single van de Week. Ter vergelijking: deze week is diezelfde eer toebedeeld aan Lightning Bolt van Jake Bugg. "Het is de deur naar Amerika, ik ben hartstikke blij dat die nu open staat. Ik hoop dat mensen daar nu onze plaat gaan luisteren."

Tour door VS
Twee jaar terug overkwam Hollandse Nieuwe-act Finn Silver iets soortgelijks: zij werden Single van de Week bij iTunes Japan die maar liefst 60.000 keer werd gedownload, schoten vervolgens de hitlijsten aldaar binnen en deden vervolgens een tour door het land van de rijzende zon. Concrete plannen om met de gitaarkoffers de oceaan over te steken heeft Tessa Rose Jackson nog niet, maar een ding is zeker: "Die kant op gaan voor optredens? Dat lijkt me te gek. We wachten nog even af hoe het gaat, maar de ambitie hebben we zeker."

Track voor Black Sun Empire-man Tinlicker
Voorlopig focust de veelbelovende folkie zich op de clubtour met Pien Feith, ondertussen kwam er ook een grappig project tussendoor: Tessa Rose Jackson werkte samen met Tinlicker, het alterego van Micha Heyboer van drum 'n bass-act Black Sun Empire. De redelijk poppy track komt 22 april uit, maar er is al een behoorlijke snippet te horen. "Mike van Boemklatsch benaderde me of ik het leuk zou vinden. Dat gaat heel makkelijk: ik kreeg de track binnen, schreef een zanglijn en nam die op. Je moet niet te veel doen buiten je straatje, maar ik vond het heel leuk om te doen. Het is belangrijk om af en toe buiten je kader te treden."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12