John Coffey smijt met modder en gouden vinyl

Single Dirt 'n Stones krijgt ook speciale Record Store Day release

Ingmar Griffioen ,

Duidelijk geval van moddersmijten die nieuwe clip van John Coffey bij het nummer Dirt 'n Stones. De Utrechtse punk rock 'n roll-groep verzekert ons dat er geen ernstige verwondingen zijn ontstaan bij het schieten van de clip. "Behalve dan wat kapotte tuinartikelen, een tweetal verzwikte enkels en wat krassen van de bevroren modder." Dirt 'n Stones verschijnt op Record Store Day ook op gouden vinyl.

Dirt n' Stones is al weer de derde single van het album Bright Companions dat John Coffey uitbracht via Redfield Records/ Suburban. In de video, geregisseerd door Jefta Varwijk in samenwerking met Richard van Luttikhuizen, worden twee bandleden beledigd, waarna er over en weer letterlijk met modder gesmeten wordt. De clip is geen statement tegen pestenm, volgens gitarist Alfred van Luttikhuizen. "Het is meer een statement voor de anti-held. Nee, we zijn zelf nooit bekogeld op het podium, alleen uitgescholden voor klootzakken. En ik heb vroeger wel wat klappen gehad op school."

Naast de clip krijgt Dirt n' Stones nog een speciale fysieke release op zaterdag 20 april. Ter gelegenheid van Record Store Day doet de groep drie akoestische shows en verschijnt het nummer op 7” vinyl, samen met de niet eerder uitgebrachte song Dancer Dancer. De vorige releases verschenen al op gekleurd vinyl, voor deze gelimiteerde oplage koos John Coffey voor gouden vinyl. "Zo'n gouden plaat aan de muur is altijd prima", reageert Van Luttikhuizen, die niet uitsluit er ooit nog eens een van de platenbranche te ontvangen. "We houden gewoon de moed erin."

Ondertussen gaat het aardig hard met de groep, die recent nog de Paaspop en Where The Wild Things Are podia verbouwde. "Sinds de show op Noorderslag is de bom wel gebarsten." Onder meer het Belgische Groezrock, Dauwpop in Hellendoorn,  Bevrijdingsfestival Utrecht, Elektra Tuinfeest in Sliedrecht, Red Moon Fest in Padova (IT) en vijf Duitse zomerfestivals zijn bevestigd. "Het ontploft met festivalboekingen. Zoals de manager van Guns 'n Roses al zei: 'The snowball is rolling down the mountain' en wij gaan 'm niet tegenhouden."