Kijk & luister 3voor12 Radio vanaf SXSW terug met Blaudzun, Nobody Beats The Drum en live Bastille! Kijk & luister 3voor12 Radio vanaf SXSW terug met Blaudzun, Nobody Beats The Drum en live Bastille!

Roosmarijn en Michiel Veenstra doen woensdag, donderdag en zaterdag verslag van het grootste showcasefestival op 3FM

, Timo Pisart

Kijk & luister 3voor12 Radio vanaf SXSW terug met Blaudzun, Nobody Beats The Drum en live Bastille!

Roosmarijn en Michiel Veenstra doen woensdag, donderdag en zaterdag verslag van het grootste showcasefestival op 3FM

Timo Pisart ,

3voor12 Radio is op SXSW (spreek uit als South By Southwest): het aller-aller-allergrootste showcasecircus ter wereld! Welke bands gaan het maken en welke trends zetten er door? Roosmarijn en Michiel Veenstra doen er vandaag, morgen en zaterdag verslag van op 3FM, met 3voor12 Radio vanaf 22:00 uur op 3FM. Vanavond in de uitzending: de avonturen van Blaudzun, de zegetocht van Nobody Beats The Drum en de filmtips van Edwin van Andel, programmeur van de Melkweg en IDFA.

SXSW

Het is het aller-aller-allergrootste showcasefestival ter wereld. Er spelen maar liefst 2286 acts in het centrum van Austin, Texas. Je ziet er de grootsten der aarde (denk Prince, Daft Punk, Green Day), maar nog veel meer upcoming talent dat hoopt opgepikt te worden door labels, boekers, journaille en het publiek. 3voor12 doet deze hele week verslag van het festival en spot de helden van de toekomst, met ook een drietal uitzendingen van 3voor12 Radio op 3FM: woensdag en donderdag van 22:00 tot 01:00 uur en zaterdag in co-productie met MetMichiel (NTR) van 18:00 tot 22:00 uur.Blaudzun
Vanavond brengt Roosmarijn allereerst een bezoekje aan de grootste rijzende ster van Nederland: Blaudzun. Hij doet een showcase bij Getty Images, speelde eerder deze week al een mooie clubshow in Bowery Electric (New York) en had gisteren naar verluidt zelfs een heuse zwembad-party. Gaat hij keihard doorbreken? En heeft z'n promotor de Letterman-gig al binnengesleept? Johannes Sigmond vertelt het allemaal vanavond.Nobody Beats The Drum

De heren voor wie het vorig jaar allemaal begon op SXSW: Nobody Beats The Drum. Ze speelden op alle feestjes waar ze maar konden spelen, en dat leverde ze een deal op bij het giga-boekingskantoor AM Only. Sindsdien spelen ze voor hordes uitzinnige mensen in de VS, en nu komen ze in Austin hun winst verzilveren.

SXSW-Film
Het muziekonderdeel van SXSW begint officieel pas vandaag, maar het festival raast al veel langer voort met ook SXSW Interactive én een omvangrijk filmprogramma. Edwin van Andel, programmeur van de Melkweg en invuller van de IDFA-avond in zijn club, heeft al veel van de films gezien, en vertelt vanavond in de uitzending precies welke muziekfilms je de komende tijd moet gaan zien, hoe de langverwachte Napster-documentaire is en vooruit: hij geeft ook nog wat muziektips.

 Luisteren dus, vanaf 22.00 uur op 3FM!

Woensdag en donderdagavond hoor je 3voor12 Radio op 3FM vanaf 22:00 tot 01:00 uur live vanaf SXSW. Daarvoor zendt ook MetMichiel van 18:00 uur uit vanaf het festival. Zaterdag presenteren Roosmarijn en Michiel Veenstra een gezamenlijke uitzending van 18:00 uur tot 22:00 uur. Meepraten over de uitzendingen kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roos3fm, #3voor12 en #3fm!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12