#SXSW13 tips van Robert Meijerink (ESNS/Doornroosje) en Edwin van Andel (Melkweg/IDFA) #SXSW13 tips van Robert Meijerink (ESNS/Doornroosje) en Edwin van Andel (Melkweg/IDFA)

Programmeurs schuimen interactief, film- en muziekdeel SXSW af

, Ingmar Griffioen

#SXSW13 tips van Robert Meijerink (ESNS/Doornroosje) en Edwin van Andel (Melkweg/IDFA)

Programmeurs schuimen interactief, film- en muziekdeel SXSW af

Ingmar Griffioen ,

Naast die 2286 bands op 405 podia heeft SXSW ook een Interactive Conference en een filmgedeelte. Edwin van Andel, programmeur van Melkweg en IDFA, is dan ook al dagenlang in touw in Austin. Hij had woensdag een paar mooie tips voor Roosmarijn in 3voor12 Radio. Allereerst Downloaded; de Napster documentaire over de twee Seans die eind jaren '90 de muziekwereld op de kop zetten. Qua muziek tipt hij vooral Brooklyn punkrockers Parquet Courts, die 21 mei op Indiestad in Bitterzoet, Amsterdam spelen en 7 juli op het DWDD Buitenfestival. Collega programmeur Robert Meijerink (ESNS/Doornroosje) schuift een dag latern aan. Hij ging vooral op zoek naar de kleine onbekende bands, zag er een kleine twintig en tipt twee Californische bands het soulvolle Rhye uit L.A. en de dromerige retropop van Cayucas.

Luister hieronder naar de interviews die Roosmarijn in 3voor12 Radio met Edwin van Andel en Robert Meijerink hield, naar het bijzonder fijne debuutalbum Light Up Gold van Parquet Courts en nummers van Cayucas en Rhye. Ook de trailer van Downloaded hebben we er voor je in gehangen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12