#SXSW13: US platenbaas denkt 100.000 Blaudzun albums te verkopen #SXSW13: US platenbaas denkt 100.000 Blaudzun albums te verkopen

3voor12 Radio reportage op SXSW met Johannes Sigmond en zijn labelbaas

, Ingmar Griffioen

#SXSW13: US platenbaas denkt 100.000 Blaudzun albums te verkopen

3voor12 Radio reportage op SXSW met Johannes Sigmond en zijn labelbaas

Ingmar Griffioen ,

De aankomst van Blaudzun op SXSW haalt dus gewoon de voorpagina in Austin, Texas. 'Toeval', zo beweert de bescheiden muzikant zelf. Maar de Nederlander komt zeker niet onbeslagen ten SXSW ijs: hij heeft al shows in New York achter de rug en een mooie Amerikaanse platendeal op zak, waardoor single Elephants en album Heavy Flowers inmiddels in de States verschenen. In 3voor12 Radio toont Frank Liwall, de baas van de New Yorkse Krian Music Group, zich uiterst zelfverzekerd over zijn Nederlandse signing. Hij denkt liefst 100.000 platen te gaan verkopen. "We hebben een lange termijn campagne op de rails en verwachten niet meteen keihard resultaat, maar toch zeker wel in de komende twee jaar."

Roosmarijn Reijmer sprak in Austin niet alleen met labelboss mister Liwall, maar natuurlijk ook met Blaudzun zelf. Ze nam een kijkje bij de eerste in een serie van SXSW showcases voor de Nederlander. Luister de interviews in de reportage hieronder terug!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12