Het Pinkpop-gevoel van… Netsky: Queens Of The Stone Age had ik graag willen zien!

Hoeveel mensen staan er nu daadwerkelijk voor het podium straks?

Paul Bijkerk ,

Aankomende vrijdag staat drum&bass producer Netsky voor het eerst op Pinkpop als afsluiter op het Brand Bier Stage. De mixer van melancholische melodieën tot dubstep, is net terug van een drie maanden durende tour. Het gaat hard met de Belg, in binnen- en buitenland heeft hij al een grote naamsbekendheid opgebouwd met zijn bijzondere remixen, genoeg artiesten die met de getalenteerde dj willen samenwerken. Deze zomer heeft de jongeman een druk festivalprogramma. 3voor12 vroeg Boris Daenen alias Netsky, wat de verwachtingen zijn voor Pinkpop.

Ben je ooit eerder op Pinkpop geweest?
“Nee, ik ben er nooit geweest, ik heb eigenlijk geen idee wat mij te staat te wachten. Hoeveel mensen staan er nu daadwerkelijk voor het podium straks? Ik kom met een hele groep vrienden dit weekend . Ik speel enkel vrijdag, en dan gaan we direct weer door. Ik weet niet welke artiesten we moeten zien, de line-up ziet er in ieder geval goed uit, Queens of the Stone Age had ik graag willen zien. Jammer dat ze tegelijk met ons optreden, ik had wel een paar nieuwe nummers van het album willen horen.”

Ben je zelf wel eens naar festivals geweest?
“Ik ben in eigen land in het verleden twee jaar achter elkaar naar Pukkelpop geweest. Verder heb ik ook wel eens een bezoek aan Lokerse Feesten gebracht. Het sfeertje van festivals is altijd enorm gemoedelijk. Komende zomer wordt het een druk festivalseizoen qua optredens, we staan onder andere op Glastonbury, Sziget en in eigen land ook weer op Rock Werchter.”

Heb je ooit voor zo’n groot publiek gestaan?
“We hebben al diverse festivals gedaan, we hebben in het verleden op pukkelpop gestaan en vorig jaar ook nog Rock Werchter en Sziget Festival. We hebben al eerder voor zo’n 15 a 20.000 mensen opgetreden. Ik weet niet hoeveel mensen er nu op dit festival staan. Als mij gevraagd zou worden of ik voor een groot of klein publiek mag spelen, zou ik geen keuze kunnen maken. Bij festivals is de sfeer altijd weer veel uitbundiger, al vind ik het ook heel leuk om in een kleine club voor 300 mensen te spelen.”

Wat heb je voor ons in petto?
“We zijn net begonnen met een nieuwe set, ik heb lang aan nieuwe nummers gewerkt. Ik ben benieuwd hoe onze nieuwe muziek uitpakt op het publiek. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.”

Welke band zou je niet willen missen gezien de line-up?
“Ik had dus graag Queens of the stone age willen zien, maar helaas, gezien de line-up zou ik dan toch wel naar The Killers gaan.”

Naast wie zou je willen wakker worden in je tent?
“We moeten diezelfde nacht al weer door om ons klaar te stomen voor een optreden in Helsinki de dag na Pinkpop, dus ik zal niet op het tentenkamp verblijven.“