Het Pinkpop gevoel van… Puggy: Een fascinerend optreden van Kaizers Orchestra

Wakker gemaakt worden door Rasmus

Paul Bijkerk ,

Een Engelse zanger, een Franse bassist en een Zweedse drummer leerden elkaar kennen in de Jazz studio in Antwerpen. In ons land kent bijna niemand ze, in eigen land verkochten ze maar liefst drie keer de Ancienne Belgique uit, en de energieke pop-rockband heeft al op meerdere festivals mogen spelen, waaronder Reading Festival. Dit jaar mag Puggy voor het eerst op Pinkpop aantreden, op het Brand Bier Stage zondagmiddag om 12.00 uur. 3voor12 sprak met bassist Romain Descampes.

Wat zijn de verwachtingen voor Pinkpop volgend weekend?
"We zijn dolblij om dit jaar voor het eerst op Pinkpop te spelen. We hebben er enorm veel zin in. We gaan er het allerbeste van maken op het podium, en uiteraard zoveel mogelijk bands proberen te zien die op de line-up staan."

Wat is je mooiste Pinkpop moment?
"Kaizers Orchestra in 2004 was zeer fascinerend. Dit was hun enige optreden in het zuiden en waarschijnlijk een ontdekking voor de meeste mensen, ze gaven een meesterlijke show."

Gaan jullie nog speciale dingen uit de kast halen voor een groot optreden?
"Ik denk dat we een ontdekking worden voor veel mensen. We zullen ons best doen om de aandacht te krijgen. Of het nu een outdoor of indoor optreden wordt, een groot of klein publiek zal zijn, wij gaan er het allerbeste van maken."

Wat is je slechtste Pinkpopmoment?
"Dat was ook in 2004, ik lag nog heerlijk in mijn tentje de roes uit te slapen van een fantastische Pinkpop avond, toen The Rasmus het 's ochtends vroeg voor elkaar kreeg kreeg mij uit mijn slaap te wekken."

Welke bands willen jullie niet missen dit jaar?
"We willen absoluut Lianne La Havas, Alt-J en The Vaccines niet missen!"

Naast wie zou je wakker willen worden in je tent?
"We zullen in onze bus slapen, die waarschijnlijk in de nacht al zal rijden voor een volgend optreden. Maar wakker worden naast iemand die je herkent is een goede zaak!"