Het Pinkpop-gevoel van... The Opposites: roze hoedjes, rondkloten en een feestje bouwen!

"Het wordt gewoon rammen!"

Paul Bijkerk ,

Willy en Big 2 stonden in 2010 voor het eerst op het 3FM stage van Pinkpop om een grote meute met roze hoedjes te overtuigen met hun raps. Dit jaar mag het hiphopduo op de Mainstage voor een nog grotere menigte staan. Met het nieuwe album Slapeloze Nachten op zak en de kersverse hit Sukkel voor de Liefde, staan de mannen te trappelen om hun nieuwe materiaal te spelen. Met nog vier dagen voor de boeg, spreekt 3voor12 met Twan van Steenhoven alias Big 2 over zijn Pinkpop-gevoel.

De hoeveelste Pinkpop is dit voor je?
"Dit wordt onze derde of vierde keer op Pinkpop, we hebben een keer meegedaan met Gers Pardoel, maar dat was niet een eigen optreden. Zelf wordt het dus officieel de derde keer. Ik ben zelf nooit eerder Pinkpop-bezoeker geweest. Pinkpop is toch wel vrij ver. Het is helemaal in het zuiden van Nederland en ik woonde in het noorden. Ik was ook nooit echt zo'n festivalganger, het is iets wat ik de laatste jaren pas heb ontdekt. Pinkpop is gewoon je roze hoedje op en een beetje rondkloten op het terrein en een feestje bouwen!"

Wat was je mooiste Pinkpop-moment?

"Dat was de allereerste keer dat wij op Pinkpop mochten staan. Op het podium heb je het logo van Pinkpop staan. Die had ik ook al door de jaren heen op televisie gezien, nu mocht ik zelf over dat logo lopen. Wetende dat op die plek tal van grote Amerikaanse en Engelse bands hebben gestaan was een waanzinnig gevoel. Dat moment was heel bijzonder voor mij en zal altijd mijn eerste live Pinkpop herinnering blijven."

Wat was je meest vervelende Pinkpop-moment?
"Die heb ik voorlopig nog niet gehad eigenlijk. Dus dat is goed toch? En ik hoop dat die er ook niet gaat komen."

Pinkpop is je visitekaartje voor een groot publiek, ga je iets speciaals doen?
"Ik verwacht dat wij een keiharde show gaan geven met heel veel energie. En ik hoop dat iedereen mee gaat schreeuwen en dat we het publiek meekrijgen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. We brengen een aantal gastartiesten mee, we moeten vooral kijken wie er nu nog mee gaan. We komen zelf met een nieuwe show en het wordt gewoon rammen!"

Welke band van de line-up wil je niet missen?
"Mijn moeder zal zeggen dat ik naar Queens of the Stone Age moet gaan, want die is daar nogal fan van! Ik zou Kings of Leon willen zien en misschien ook wel 30 Seconds To Mars. We zullen op zaterdag 's middags en na onze show rondkijken wat er allemaal speelt. Na het optreden nog een beetje rondkloten en dan zien we het wel."

Naast wie zou je in je tent wakker willen worden?

"Naast Willem dat lijkt me wel spannend genoeg."