Het Pinkpop gevoel van… Handsome Poets: "Aan de buis gekluisterd voor John Mayer"

“Je moet toch een keer in de pit van Queens of The Stone Age hebben gestaan?”

Paul Bijkerk ,

De mannen van Handsome Poets staan dit jaar op vrijdag als eerste band op de Mainstage in Landgraaf. De indiepoppers uit Gouda brengen volgende week hun EP uit in Duitsland en hebben ook buitenlandse scouts in het veld staan. 3voor12 sprak met Zanger Tim van Esch, die volgende week zijn ontgroening op Pinkpop mee zal maken.

De hoeveelste Pinkpop is dit voor je?
"Onze drummer Daniel is als enige bandlid een keer eerder op Pinkpop geweest, ik weet niet precies wanneer dat was. De rest van de band zijn allemaal groentjes op het festival. Pinkpop is wel super bijzonder voor ons. Het voelt als een mijlpaal. We hebben een heel druk weekend voor de boeg. We staan de eerste dag al in de middag te spelen. Het wordt een spannende dag, we hebben vandaag nog een repetitie gehad. We hebben namelijk voor het optreden ons eerste Duitse interview. De EP komt volgende week in Duitsland uit, er komen veel Duitsers voor ons naar Pinkpop om ons te zien. Dus er hangt zeker heel veel van ons optreden af. We moeten knallen. We zullen na het optreden rond blijven lopen om zoveel mogelijk bandjes te kunnen kijken."

Wat was je mooiste Pinkpop moment?
"Ik weet nog heel goed twee jaar geleden toen John Mayer optrad, ik zat thuis voor de buis gekluisterd. Het was stralend weer, het veld stond vol met mensen met een biertje in hun handen. Uiteraard de roze hoedjes en een knallende zon. Dat beeld hoort voor mij wel bij Pinkpop, ik hoop dat het ook weer zomerse temperaturen gaan worden."

Pinkpop is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
"We nemen een percussionist mee, de Braziliaan Felipe Pipi gaat meespelen, hij zal de ritmesectie op zich nemen. Laatst speelden we een XL show in Paradiso in de grote zaal, en toen hadden we hem gevraagd mee te spelen en dat is zo goed bevallen. Op onze cd's stond veel percussie, maar vaak is dat live niet te doen. Voor Pinkpop leek het ons des te leuker om hem mee te nemen. Daarnaast hebben we voor het eerst een hele grote banner mee, de toetsenist heeft samen met zijn vriendin nieuw artwork ontworpen voor de band. Het schilderij is een deel van de platenhoes. Het doek zal een banner van 10 meter breed en 6 meter hoog zijn."

Welke band op de line-up wil je niet missen?
"The Killers is wel echt een hoogtepunt, die wil ik in ieder geval zeker zien. De geruchten dat ze op Pinkpop kwamen waren er al in november. Dit is grotendeels wel mijn eigen keus. We zullen sowieso met de band bij Queens Of The Stone Age kijken, dan moeten we wel de pit opzoeken. Je moet toch een keer in de pit van Queens Of The Stone Age hebben gestaan?"

Naast wie zou je in je tent wakker willen worden?
"Ik zou wel eens in de tent van The Killers de ochtend na Pinkpop willen kijken hoe rock 'n roll die gasten nu eigenlijk zijn. Dus niet echt wakker worden, maar gewoon in de ochtend even een blik in hun tent werpen."