#LL13: Poliça hypnotiseert de India #LL13: Poliça hypnotiseert de India

Amerikaanse band zorgt voor een relaxte sfeer

, Tim Schakel

#LL13: Poliça hypnotiseert de India

Amerikaanse band zorgt voor een relaxte sfeer

Tim Schakel ,

Poliça heeft vanavond concurrentie: Editors en Moderat spelen ongeveer op hetzelfde tijdstip. Met als gevolg dat de India half leeg is, maar dat maakt uiteindelijk niet uit. Het optreden is hierdoor intiemer en persoonlijker. Zangeres Channy Laeneagh is goed bij stem en zweeft sierlijk over het podium. Het publiek wordt ook nog eens getrakteerd op een aantal nieuwe songs, waaronder een cover van een r&b klassieker.

HET CONCERT:

Poliça, India, zaterdag 17 augustus 2013 

DE ACT:

Justin Vernon (Bon Iver) is fan van ze en noemt het één van de beste acts van nu. Hij zong zelfs mee op het nummer 'Tiff.' Hij is niet enige beroepsmuzikant die geïnteresseerd is in de band, want vanavond zijn er ook een paar bandleden van The Veils gesignaleerd. Poliça mixt verschillende stijlen in hun muziek, waardoor het ongrijpbaar wordt. Het is een mengelmoes van indiepop, r&b en elektronica.

HET NUMMER:

'Lay Your Cards Out' wordt vandaag uitstekend gespeeld. Het is een nummer dat de essentie van de band het best pakt, dankij die rustgevende stem van Channy. En de mooie rol van de ritmesectie.

HET MOMENT:

Voor de eerste keer speelt Poliça het r&b nummer 'Nobody' van Keith Sweat live. Een opmerkelijke cover, waar ze een eigen draai aan geven. Channy vervormt haar stem aan het begin, zodat het een octaaf lager klinkt en dus mannelijker.

HET PUBLIEK:

Er heerst een gevoel van ontspannenheid in de tent. Jongens, meisjes en zelfs oude mannen dansen relaxed in de rondte. De sfeer wordt deels door de muziek gecreëerd, maar de warme uitstraling van de band is net zo belangrijk. Het is dubbel, want Poliça is ergens ook afstandelijk door de donkere belichting. Frontvrouw Channy speelt hier echter een belangrijke rol. Zij kijkt liefdevol het publiek in, terwijl ze praat met een zachte, warme stem.

HET OORDEEL:

Wat Poliça bijzonder maakt, is dat ze geen gebruik maken van typische pop-structuren. Alles draait om de sfeer, het experiment en de groove. Vergelijkbaar met de insteek van Atoms For Peace. Met name de stem van Channy is betoverend. Een ander pluspunt is dat het dansbaar is, maar niet ordinair plat. Hopelijk komt er de volgende keer meer publiek op af, want dit is een top band.

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12