#LL13: Noah And The Whale speelt voor de meisjes #LL13: Noah And The Whale speelt voor de meisjes

Folky feelgood met een happy end

, Tim Schakel

#LL13: Noah And The Whale speelt voor de meisjes

Folky feelgood met een happy end

Tim Schakel ,

Een aantal jaar geleden stond Noah And The Whale nog in de Grolsch tent. Vandaag staan ze in de India, die een maat kleiner is. Een slechte zaak voor de ontwikkeling van de band dus. Ondanks dit gegeven zit de stemming er goed in voordat het optreden begint. Dit komt mede door de instrumentale versie van 'Bohemian Rhapsody' van Queen, die gedraaid wordt voor aanvang. Het publiek zingt de tekst van de song met passie. Iedereen is klaar om het leven te vieren met de mannen uit Engeland, maar toch wordt het enthousiasme niet doorgezet.

HET CONCERT:

Noah And The Whale, Lowlands India, zondag 18 augustus 2013 

DE ACT:

Noah And The Whale maakt folky feelgoodmuziek. Ze hebben met name in Engeland een aantal radiohits gehad. De band is te vergelijken met acts als Belle & Sebastian. Het is de ideale muziek om met je geliefde in het gras te knuffelen. In mei brachten ze het vierde album Heart of Nowhere uit.

HET NUMMER:

De song '5 Years Time' wordt als laatste gespeeld en is een ijzersterk nummer. Het is het moment waar iedereen op wacht. Er wordt vrolijk gedanst en de song zorgt voor een happy end.

HET MOMENT:

Blijkbaar is het in de mode om het werk van anderen te spelen op deze editie van Lowlands. Noah And The Whale doet het namelijk ook. Zij spelen de track 'Digital Love' van Daft Punk. Het zorgt voor meer pit in de set en dat is nodig. Met name de gitaarsolo is goed, maar raakt niet helemaal, omdat de gitarist er nogal droogjes bij staat.

HET PUBLIEK:

Aan het begin van het optreden is iedereen actief. Dit neemt naarmate de set vordert iets af. Met name de mannen verliezen de aandacht, maar de meisjes blijven de band steunen. Het publiek zingt keurig mee wanneer dit gevraagd wordt tijdens 'Old Joy.' 'Take it to the church!' roept de zanger blij. 

HET OORDEEL:

De succesformule van de band zit hem in de simpelheid, maar het mag spannender. Met name de baspartijen zijn saai. De zang maakt wel een hoop goed en de violist zorgt voor leven in de brouwerij, maar het blijf allemaal zo braafjes. Concluderend kan gesteld worden dat het geen optreden is waar men lang over zal napraten. Noah And The Whale speelt prima, maar niet geweldig.

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12