#LL13: Imagine Dragons is DE ROCKBAND VAN 2013

Wagneriaans spektakel getipt voor Pinkpop 2014

Menno Visser ,

Een van de best boerende acts op Lowlands is de Amerikaanse rockband Imagine Dragons. Niet alleen vanwege wereldwijde airplay en sales, maar hun liedjes leveren ook veel geld op dankzij het gebruik in talloze reclamespots, televisieseries en games, want daar lijken ze wel voor gemaakt. Eens kijken of ze hun radioreputatie ook live waar kunnen maken...

HET CONCERT:

Imagine Dragons, Lowlands Grolsch, zaterdag 17 augustus 2013 

DE ACT:

Rockband uit Las Vegas, die met hun debuutalbum Night Visions eerst veel succes oogstte in Amerika en daarna in Scandinavië en Engeland om vervolgens de rest van de wereld te veroveren. Alle drie de singles, 'It's Time', 'On Top Of The Word' en 'Radioactive' krijgen ook veel airplay in Nederland.

HET NUMMER:

De apotheose komt in de grande (of liever GRANDE) finale: een werkelijk Wagneriaanse versie van hun hit 'Radioactive' compleet met extra percussie, community singing en algehele euforie. Fabelhaft! Het laat het publiek als vissen op het droge naar adem happend achter.

HET MOMENT:

Nadat we net de meezinger van jewelste 'It's Time' hebben gehad is het de huidige hit 'On Top Of The World', die een vrolijk meehupsende massa een aardbeving laat maken. Het beest is los en dan moet 'Radioactive' nog komen.

OOK OPMERKELIJK:

In zijn gescripte toespraakjes is zanger Dan Reynolds super-Amerikaans. Alles is 'great' hier, het eten, de architectuur en het is 'fantastisch dat muziek totale vreemden verenigt'. Je moet er van houden, anders is het zum Kotzen.

HET PUBLIEK:

Het publiek staat tot ver buiten de Grolsch. De band had makkelijk de Alpha kunnen vullen en dat zou ze ook makkelijk afgaan, want zo te zien hebben ze wel voor grotere arena's gestaan.

HET OORDEEL:

Een werkelijk fascinerend optreden, balancerend op de rand van de goede smaak en de voorgeprogrammeeerde volksverlakkerij. Aan de ene kant superslim honderd procent geregisseerd met natuurbeelden op de projector en ingestudeerde meeklapmomentjes. Aan de andere kant net voor de finale credibility tanken met een geïmproviseeerde covercompilatie van Cold War Kids 'Hang Me Out To Dry' en Ben E. Kings 'Stand By Me'. Zanger Dan Reynolds heeft een dijk van een stem maar de uitstraling van Simply Reds Mick Hucknall en scandeert om de haverklap tegeltjeswijsheden. Maar een band die op hun debuut drie wereldhits heeft staan en dat ook live weet waar te maken, is stadionwaardig anno 2013. Dit is hun doorbraakoptreden, Pinkpop kan vast beginnen met boeken. Move over, Killers...

DE FOTO: