#LL13: Kil Chvrches kent nog steeds maar twee killerhits #LL13: Kil Chvrches kent nog steeds maar twee killerhits

Electropopband maakt de hype niet waar

, Menno Visser, foto's Jelmer de Haas

#LL13: Kil Chvrches kent nog steeds maar twee killerhits

Electropopband maakt de hype niet waar

Menno Visser, foto's Jelmer de Haas ,

Het buzzt al sinds de jaarwisseling rond de Schotse electropopband Chvrches. Toen traden ze op Eurosonic in Groningen op en kwamen hun twee bij kleine labels uitgebrachte singles 'Lies' en 'The Mother We Share' vanuit het internet bovendrijven. Vervolgens tekenden ze bij een groot label en begonnen de problemen. Omdat vanwege copyright redenen deze nummers eerst opnieuw opgenomen moesten worden voor de nieuwe platenmaatschappij, werden er eerst verkeerde andere nummers uitgebracht. Maar de radio was inmiddels verliefd op de eerste twee singles. Nu is de nieuwe versie van 'The Mother We Share' eindelijk uit.

HET CONCERT:

Chvrches, Lowlands Charlie, zaterdag 17 augustus 2013 

DE ACT:

Chvrches is een electropopband uit Glasgow rond zangeres Lauren Mayberry. Ze traden al op in het voorprogramma van Depeche Mode en komen eind september met hun langverwachte debuutalbum The Bones Of What You Believe. Chrvches spel je met een 'V', om het makkelijker zoekbaar te maken op internet.

HET NUMMER:

De opener is meteen raak: 'Lies' is meteen hun beste nummer.

HET MOMENT:

Beetje een pijnlijk moment voor Mayberry. Op het voorlaatste nummer 'Tide' zingt niet zij maar synthesizer speler Martin Doherty de lead en mag zij zich verschuilen achter zijn toetsenzuil. Allereerst is 'Tide' een van de beste nummers uit de set en verder is Doherty een beweeglijke frontman die het publiek zo mee heeft. Zo kan het dus ook.

HET PUBLIEK:

De india staat vol en er zijn behoorlijk wat 3FM-getrouwen, getuige de meegesleepte 3FM-matjes. Niet vreemd, want alleen 3FM draait Chvrches regelmatig 's avonds.

HET OORDEEL:

Lauren Mayberry is een kleine, fragiele vrouw. Het is geen gezicht, zo moederziel alleen op het podium, tussen twee enorme synthesizerzuilen. Tussen opener 'Lies' en afsluiter 'The Mother We Share' zitten te veel inwisselbare songs. Mayberry zingt weliswaar mooi, maar is een wat stijve frontvrouwe. Tel daarbij op dat de electropop een kil karakter heeft en de show wordt na een paar nummers al best saai. Jammer dat de hype niet waar wordt gemaakt.

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12