#LL13: Bat For Lashes schept ruimte voor de bekeroprapers #LL13: Bat For Lashes schept ruimte voor de bekeroprapers

Sprookjeszangeres te subtiel voor de grote Grolsch

, Menno Visser, foto's Tim van Veen

#LL13: Bat For Lashes schept ruimte voor de bekeroprapers

Sprookjeszangeres te subtiel voor de grote Grolsch

Menno Visser, foto's Tim van Veen ,

Iconische zwart-witfoto uit de herfst van vorig jaar: naakte zangeres sleept dito man op haar rug mee. Het is de hoes van het laatste Bat For Lashes-album The Haunted Man. Achteraf misschien toch niet zo'n slimme keuze voor hoesontwerp: de foto lokte meer discussie uit dan de begeleidende muziek.

HET CONCERT:

Bat For Lashes, Lowlands Grolsch, zondag 18 augustus 2013 

DE ACT:

Bat For Lashes is de podiumnaam voor de 33-jarige Brits-Pakistaanse zangeres Natsha Khan. Haar theatrale stijl doet denken aan Kate Bush, Björk en Florence & The Machine. Vorig jaar kwam haar derde album The Haunted Man man uit. Vanmiddag wordt ze begeleid door een band met onder meer een cellospeler.

HET NUMMER:

De op Fleetwood Mac lijkende single van haar vorige album 'Daniel' krijgt als afsluiter het meeste respons. Op zich geen dijenkletser, maar gezien de rest van haar ingetogen materiaal een uitschieter.

HET MOMENT:

Het oog wil ook wat. Als Khan om 18.06 uur een oude radio voor de microfoon houdt, en de zangers uit haar band via die radio een stukje zingen, is dat een prachtig theatraal beeld.

HET PUBLIEK:

Van te voren viel het al te vrezen: de Grolsch is een paar maatjes te groot voor Bat For Lashes, die de India mooi had kunnen vullen. In Nederland is ze nog niet zo bekend als in Engeland en haar laatste album bracht weinig teweeg. Sympathiek is wel dat de bekeroprapers zo ruim baan krijgen om hun milieutaken te vervullen. De relatief weinige toeschouwers, die er wel stonden, keken in ieder geval wel aandachtig. 

HET OORDEEL:

Typisch geval van jammer. Bat For Lashes is niet zo geschikt voor een festivaloptreden in zo'n grote tent. Mogelijk heeft ze nog wat zieltjes gewonnen van toevallige passanten, maar de echte fans zien haar liever in een theater met zitplaatsen. Daar komen subtiele songs als 'Travelling Man', waar ze in haar eentje achter de piano zit, het beste tot hun recht. En zingt ze in haar uithalen hopelijk wat zuiverder… 

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12