#GWO13: WONDER en Armhuis horen bij elkaar #GWO13: WONDER en Armhuis horen bij elkaar

Ontspannen sfeer siert sterk optreden van Friese formatie

, Tekst: Niels Lahuis, Foto's: Joey Feikens

#GWO13: WONDER en Armhuis horen bij elkaar

Ontspannen sfeer siert sterk optreden van Friese formatie

Tekst: Niels Lahuis, Foto's: Joey Feikens ,

Twee Friese bands staan dit jaar op Into the Great Wide Open. Een daarvan is de dreampopband WONDER. De band rond zangeres Marije de Vries en gitarist Patrick Schaafstal zien we vroeg op de middag bij het Armhuis, op een door natuur omringd bescheiden podium. WONDER en het Armhuis blijken een sterke combinatie.

HET CONCERT:

WONDER, ITGWO Armhuis, zaterdag 7 september 2013 

DE ACT:

Geïnspireerd door de dagboeken van haar overleden grootvader, creëert Marije de Vries samen met haar vriend en producer Patrick Schaafstal (Passengers, When We Are Wild) naar eigen zeggen dromerige popmuziek. Op het podium ondersteund door een vierkoppige live-band, heeft WONDER zich in korte tijd weten te onderscheiden in de Friese popscene. Eerder dit jaar stond de band al op Welcome to The Village en over een tweetal weken begint voor hen de Popronde in Nijmegen.

HET NUMMER:

Het repertoire van de Leeuwarder band bestaat voor een groot deel uit nummers met een spannende opbouw. Jenny is hiervan het beste voorbeeld. Met name de subtiel uitgevoerde samenzang tussen de twee zangeressen schroeft de kwaliteit van het nummer flink op. Combineer dat met het meeslepende spel van de overige bandleden en je hebt een bijna melancholisch geheel. 

HET MOMENT:

WONDER krijgt na het afronden van de set een verdiende staande ovatie. Zichtbaar overdonderd nemen de zes muzikanten de ovatie in ontvangst met een aarzelende buiging. De dankbare ontvangst van de toeschouwers zorgt voor een perfecte afsluiting.   

OOK OPMERKELIJK:

In de vorm van het Armhuis podium krijgt WONDER een geschikt decor voor haar debuut op Into the Great Wide Open. De achtertuin van het Vlielandse restaurant, met het podium zorgvuldig geplaatst onder de hoge bomen, leent zich uitstekend voor de droompop van deze band.         

HET PUBLIEK:

De rustgevende, opbouwende muziek van WONDER vereist een aandachtig luisterpubliek. En dat krijgt het ook. Ondanks het feit dat velen bezig zijn met het nuttigen van de eerste kop koffie van de dag, hoeft het zestal weinig moeite te doen om de aandacht vast te houden.   

HET OORDEEL:

WONDER staat met zichtbare trots te spelen en de ontspannen sfeer die daardoor ontstaat, maakt van het geheel een sterke vuurdoop. De doordringende teksten van De Vries, in combinatie met de meeslepende arrangementen van Schaafstal, houden de aandacht van de luisteraar meer dan vast. Het wekt de interesse naar meer. Ga ze vooral zien bij De Popronde.

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12