#GWO13: Sticks, Rico, Typhoon maken Vlieland onveilig met nieuwe muziek #GWO13: Sticks, Rico, Typhoon maken Vlieland onveilig met nieuwe muziek

Fotodagboek 1: Zwolse delegatie neemt op, zoekt biologische paprika en hapt koek

, Timo Pisart

#GWO13: Sticks, Rico, Typhoon maken Vlieland onveilig met nieuwe muziek

Fotodagboek 1: Zwolse delegatie neemt op, zoekt biologische paprika en hapt koek

Timo Pisart ,

Zwolle komt Vlieland overnemen: Sticks, Rico, Typhoon, Freez en A.R.T. maken al sinds maandag het eiland onveilig om aan nieuwe muziek te werken. Dit weekend staat de Fakkelteitgroep in maar liefst drie verschijningsvormen op Into The Great Wide Open. 3voor12 belde ze eens op én vroeg om een driedelig fotodagboek. Deel 1, over de nudistengeest, biologische paprika en ouderwets koek happen.

Zou een caissière Typhoon eerder deze week hebben herkend, terwijl de crème de la crème van Zwolse hiphop op zoek was naar een biologische paprika? Zou iemand raar hebben opgekeken terwijl de Zwolse rapper Rico woensdag kwam koekhappen in de Bolder? Op uitnodiging van Into The Great Wide Open is de Fakkelteitgroep van Sticks, Rico, Typhoon, Freez en A.R.T. al de hele week op Vlieland, waar ze hun intrek namen in een huisje om aan nieuwe muziek te werken. Ja, en om af en toe een duikje te nemen in de Noordzee of over het strand te wandelen.

De eerste dag was nog even acclimatiseren en aftasten, vertelt Rico net nadat hij afrekent bij de plaatselijke Spar. "We spreken elkaar wekelijks, maar iedereen was bezig met zijn eigen plaat. Freez is ermee bezig, ik heb mijn reggae-plaat als Irie bijna af, Typhoon is ook bezig met nieuw werk. Dit was een mooi moment om weer samen bezig te gaan met gezamenlijk werk." Nu gaat het hard, inmiddels hebben ze zo'n acht serieuze opzetjes gemaakt. Het is fantastisch, denkt Rico, maar het eiland heeft nog geen invloed op zijn schrijfstijl. "Misschien noem ik Vlieland 'n keertje, dat wel. En we hebben meer ruimte voor creativiteit en geen enkele andere verplichting. Nou ja, we gaan zo eten bij een gezin en daar een akoestische sessie doen, dat wel."

Op Into The Great Wide Open zijn maar liefst drie optredens van de heren: Typhoon staat vrijdagavond op de Tokkelbaan, de Fakkelbrigade zaterdagavond op het Sportveld en Rico en A.R.T. zondagochtend op het sportveld. Nieuw werk gaan ze nog niet spelen: "We zijn nu zo druk aan het schrijven dat we geen tijd hebben om nieuwe verses uit het hoofd te leren."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12