#ESNS13: The Horse Company groeit ook live dankzij Calypso #ESNS13: The Horse Company groeit ook live dankzij Calypso

Nieuw album blijkt indrukwekkende toevoeging aan het oeuvre

, Laurence Tanamal

#ESNS13: The Horse Company groeit ook live dankzij Calypso

Nieuw album blijkt indrukwekkende toevoeging aan het oeuvre

Laurence Tanamal ,

The Horse Company wordt aangekondigd als een band die niet doet aan lullen, maar spelen. Hiermee is inderdaad geen woord teveel gezegd: zanger/gitarist Arjen Hilberdink kondigt elk nummer aan en sluit deze af met een ‘dankjewel’. Vervolgens wordt duidelijk dat hun nieuwe album Calypso die extra toevoeging is die The Horse Company naar een hoger niveau heeft getild.

GEZIEN
The Horse Company, Kleine Zaal, Noorderslag, 12 januari 2013

MUZIEK
Alternatieve rock uit Zwolle met roots- en 90's indierock-invloeden. The Horse Company is wat je kunt noemen een familiebedrijf, want de band is opgericht door twee broers en twee neven (De broers Arjen en Vincent Hilberdink, Arjan Pronk en Jeroen Hobert). Tot nu toe zijn er drie albums uitgebracht, waarvan het laatste album Calypso van vorig jaar dateert. Deze is niet opgenomen in Texas zoals Olympus (2009), maar ‘gewoon’ in Zwolle. Aangezien het kraakheldere, maar ook rauwe Calypso de beste plaat tot nu toe is, kunnen zij vol vertrouwen de Kleine Zaal van Noorderslag betreden. Calypso is voor een groot deel tot stand gekomen door veel en nog meer te jammen, wat je terughoort in hun meer uitgerekte materiaal.

PLUS
‘Front Forming’ en ‘One Wheel’, twee nummers van Calypso, komen het best uit de verf. Deze nummers hebben allebei wat een pakkend rocklied dient te hebben: stevige riffs en melodieuze gitaarlijnen. Materiaal van hun oudere albums zijn wat meer rechttoe rechtaan. Daarmee krijgen ze de zaal goed in beweging. De zang is niet te opvallend, maar blijft kalm en netjes binnen de lijntjes. The Horse Company speelt het grootste deel van de set met drie gitaristen tegelijk. Iedereen zijn eigen partijtje, die wel  mooi in elkaar klemmen.

MIN
Jammer dat het dromerige ‘Aeons’, een van hun meest bijzondere nummers van de nieuwe plaat niet gespeeld werd.

CONCLUSIE
‘Onnederlands’ goed noemt een toeschouwer de muziek van The Horse Company. Wat is dat, onnederlands? Laten we vooral blij zijn dat Zwolle in Nederland ligt. Goede baarden ook.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12