#BKS13: Swim Deep hengelt nieuwe fans binnen #BKS13: Swim Deep hengelt nieuwe fans binnen

Zomerse indierock gaat er in als zoete koek

, Tekst: Juliën L'Ortye, Foto's: Imme Rindt

#BKS13: Swim Deep hengelt nieuwe fans binnen

Zomerse indierock gaat er in als zoete koek

Tekst: Juliën L'Ortye, Foto's: Imme Rindt ,

“Are The Maccabees playing yet? I hope not, ‘cause they are bloody good.” Swim Deep-zanger Austin Williams maakt zich halverwege het optreden in de verrassend grote Stage Two druk om een eventuele leegloop. Er lopen hier en daar wel wat mensen weg, maar het echte vluchten naar het hoofdpodium begint pas nadat de laatste noot geklonken heeft.

CONCERT:
Swim Deep, Best Kept Secret Stage Two, vrijdag 21 juni 2013

MUZIEK:
Het Britse viertal uit Birmingham is een nieuwkomer in het indierock-wereldje. Na veel ellende met niet deugende drummers, besloot Williams een van zijn beste vrienden, Zachary Robinson, aan te wijzen, die op dat moment nog in het meer poppy Cajole Cajole speelde. Een verdomd goede keuze van Robinson, getuige het arsenaal hitjes (in spé) dat Swim Deep deze middag in petto blijkt te hebben. Ze hebben goed gekeken naar Beach Fossils en het door diens gitarist opgerichte DIIV, vooral wat het gitaarwerk betreft.

PLUS:
Luister maar eens naar Honey, een zomers aandoende instant meezinger, met twee van die dwars door elkaar lopende vrolijke gitaarlijntjes. Het is vooralsnog het voornaamste prijsnummer van het kwartet en het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat een tent als deze het vreselijk aanstekelijke refrein mee blèrt. Op London Calling ging de band – dankzij een dronken podiumpresentatie – nog behoorlijk de boot in, maar de Britten blijken deze middag zelf ook door te hebben dat dat allerminst de bedoeling is. Ze zijn scherp, komen gedreven over en dat komt het driftige gitaarwerk, waar het gros van de nummers toch aanzienlijk op leunt, enorm ten goede. Daarnaast hebben ze nog een alleraardigste interpretatie van Cyndi Lauper's Girls Just Wanna Have Fun in huis, die ze zich op sterke wijze eigen weten te maken.

MIN:
Williams’ praatjes mogen wel met iets meer – al dan niet geveinsde – interesse gebracht worden. Het komt nu nogal verplicht over en dan is het nog meer zonde om het tempo uit zo’n driftige set te halen. Daarnaast verzuipt het eenmans-achtergrondkoortje in The Sea enigszins en laat de overdreven harde afstelling van de bassen enigszins te wensen over, maar daar zullen we de mannen niet al te zeer op aankijken.

CONCLUSIE:
Swim Deep revancheert zich met een van de eerste optredens van de dag glansrijk op hun eerder genoemde performance en heeft er gezien de behoorlijke drukte in de tent na vanmiddag heel wat fans bij.

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12