#BKS13: Ofei houdt het kort #BKS13: Ofei houdt het kort

Brit staat nog geen twintig minuten op het podium

, Paul Bijkerk

#BKS13: Ofei houdt het kort

Brit staat nog geen twintig minuten op het podium

Paul Bijkerk ,

De grote Londenaar met prachtige lange dreads, lijkt zo klaar voor een basketbalwedstrijd bij de NBA. Met enkel de laptop naast hem en zijn keyboard op schoot, speelt hij vier nummers, zonder enige aan- of afkondiging. Het publiek is verontwaardigd over de korte sessie. Komt hij nog terug, is dit part of the act? Ofei lijkt nog niet klaar voor een groot festival.

CONCERT:
Ofei, Stage Three, Best Kept Secret, Stage 3, vrijdag 21 juni 2013

MUZIEK:
De jonge Londenaar heeft het stemgeluid van een oude grijze soulman die al een halve eeuw aan het touren is, een liefhebber van een mooie single malt whisky. De muziek van Ofei is te omschrijven als soul in combinatie met dub-beats. Door het gebruik van zijn elektronische stemvervormer en drumcomputer wordt het soulstep met een vleugje R&B. 

PLUS:
Met zijn Apple laptop op schoot, twee microfoons waarvan een met elektronische stemvervorming, nestelt Ofei zich op een flightcase met een keyboard op schoot. Zonder enige aankondiging begint de lange Londenaar te zingen. Het liedje London krijgt op piano een mooie uitvoering, de rauwe hese klanken worden knap afgewisseld met de elektronische tweede stem. 

MIN:
De show is te kort voor een optreden op het festival. Daarbij schiet zijn stem in de hoge registers tekort, waardoor er enorme druk achter komt te staan wat bijna ontaardt in klaagzang en gejammer. Door het gebruik van zijn elektronische stemvervormer omzeilt hij de moeilijke hoogtes.

CONCLUSIE:
Na vier nummers vertrekt Ofei zonder aan- of afkondiging van het podium. Was er iets aan de hand? Was het geluid niet naar wens? Was er te weinig liefde uit het publiek? Was hij ziek? Jammer van de korte sessie. De bezoekers en de beveiliging staan nog beduusd op het Best Kept Secret schema te kijken, was dit het dan?

CIJFER:
4

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12