12van3voor12: Full Crate x Mar live in Paradiso op ADE en te gast bij 3voor12 Radio

Duo werkt aan debuutalbum voor begin 2014 en 'altijd bezig met het internationale plaatje'

Ingmar Griffioen ,

Full Crate x Mar deed het deze zomer voor de verandering eens wat rustiger aan. "We slaan een buitenlandse tour over om aan ons debuutalbum te werken. Daar richten we ons volledig op, we nemen bijna elke dag op." De deadline ligt op begin 2014 en het Amsterdamse duo wil ook niet te lang wachten. "Nu we er creatief heel lekker in zitten, willen we ook knallen." Full Crate x Mar doet vrijdag 18 oktober weer een live-show: in Paradiso tijdens ADE en 3voor12 neemt de show op. Het duo is dan ook te gast bij 3voor12 Radio @ADE. Daarnaast doet Full Crate op ADE nog dj-sets op woensdag, donderdag en zondag en leverde hij net een speciale ADE-mix af, die je hier hoort.

Het is een luxepositie waar menig Nederlandse artiest jaloers op mag zijn: Full Crate x Mar hebben de boekingen stop moeten zetten om ruimte te maken voor de album-opnames. legt Full Crate uit. "Ik doe nog wel dj-gigs." De meeste belangstelling komt echter uit het buitenland. Uit de VS, Canada, Zuid-Afrika en Azië. "De vraag vanuit het buitenland is idioot groot, dus het is voor ons meer een kwestie van goed timen. Afspraken stellen we uit tot we dieper in het album zitten en minstens de eerste single uit hebben."

Crate over alle aandacht van over de grens: "We hebben vanaf het begin al een huge following, zozeer dat we daar al uitverkochte shows hebben. Als duo spelen we de meeste shows in het buitenland. We zijn altijd bezig met het internationale plaatje en hebben een goed netwerk met verschillende buitenlandse boekers. Heel fijn dat je het vooruitzicht hebt dat je daar terecht kan."

Deze zomer deed het duo nog wel shows op Mundial en Pitch. "Dat ging superlekker. Op Pitch speelden we als een van de eerste acts en was het ook vol. Tof om te zien dat Amsterdam zoveel liefde geeft." Voor het najaar is nog een 'tof Amsterdams festival' bevestigd: Amsterdam Dance Event. "We zijn gevraagd om met de Full Crate & Mar liveshow ons ding te doen in de Paradiso bovenzaal." Het duo werkt momenteel hard aan de volgende single.

ADE-data
Bekijk hieronder twee nummers Full Crate & Mar live in 3voor12 Radio. Full Crate & Mar live in Paradiso @ADE op vrijdag 18 oktober (3voor12 neemt de show op). Full Crate dj-sets op woensdag (Alles Los borrel in Cafe Struik en 4 jaar 22Tracks in Ludwig), donderdagmiddag (Red Bull Studios) en zondag (Encore, Melkweg).